Popboks - Tri koncerta Green Hornet [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 18.04.2005. 00:00

Tri koncerta Green Hornet

Green Hornet
Tri koncerta Green Hornet
Jedan od najboljih evropskih garažnih bendova je formiran u Groningenu u drugoj polovini 90-tih. Olaf (gitara, vokal), Andre (gitara, orgulje, usna harmonika i vokal) i Koos (bubanj) porasli su uz rock svirke u legendarnom klubu Vera. Kada se tako bogato iskustvo ispred bine spoji sa darom za pisanje rock pesama - rezultat ne može da izostane. Nije proteklo ni godinu dana od izlaska prvog albuma Going Downkada bend biva suočen sa jednim od najvećih izazova: turneji sa jednim od kraljeva rhythm&bluesa, Andreom Mr. Rhythm Wiliamsom. Za pet nedelja su svirali na 33 koncerta (čak i kod nas – Akademija, decembar 2001) i to druženje je samo ubrzalo put Green Horneta ka potpunoj autorskoj zrelosti, albumu Soul Scum i live pločom Holland Shuffle sa Mr. Rhythmom.
Četiri godina kasnije, Green Hornet o tom periodu govore kao o mešavini sreće i nagrade za veliki trud bez koje se njihova karijera možda ne bi ni primakla prvoj deceniji tokom koje su svirali u drštvu najboljih garažnih sastava: White Stripes, Speedball Baby, Dirtbombs, Blues Explosion. Onda je jasno da se radi o istinski velikom rock sastavu.
Green Hornet u okviru svoje evropske turneje nastupaju i kod nas:
Petak, 29. april – Novi Sad - Enter (gosti: Corrosion);
Subota, 30. april – Pirot - Stari dragstor;
Nedelja, 01. maj – Beograd - Dom omladine (gosti: Splins).


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.