Popboks - Unmik Titanik na Kratkom metru [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 19.04.2005. 00:00

Unmik Titanik na Kratkom metru

Najnoviji dokumentarni film Borisa Mitića, autora višestruko nagrađivane Lepe Dijane (45 festivala - 7 nagrada), biće premijerno prikazan na 52. beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Umnik Titanik
Unmik Titanik na Kratkom metru
Najnoviji dokumentarni film Borisa Mitića, autora višestruko nagrađivane Lepe Dijane (45 festivala - 7 nagrada), biće premijerno prikazan na 52. beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma. Projekcije Unmik Titanika su zakazane za četvrtak 21. april u 13.30 u Domu omladine i za subotu 23. april u 16.30 u Dvorani kulturnog centra Beograda.
Mitićev 56-minutni dokumentarac koji prikazuje novogodišnju proslavu poslednjih Srba u Prištini, premijerno je prikazan na prestižnom Festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu IDFA, čija je direktorka Ally Derks član ovogodišnjeg žirija u Beogradu.
Film je nastao pre dve godine, gotovo slučajno. Mesto dešavanja je jedna šestospratnica u centru Prištine u kojoj je utočište pronašlo poslednjih stotinu prištinskih Srba, koji juna 1999. nisu imali kud van grada. “Nisam znao gde da provedem Novu godinu, pa sam sa kamerom otišao za Prištinu u nameri da snimim neke paradoksalne kadrove grada. Slučajno sam upao u tu zgradu, ostao tamo celu noć i ispucao sve trake koje sam poneo” – kaže Mitić. “Tek kasnije sam shvatio da bi od toga mogao da se napravi film.”


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.