Popboks - Zoran Živković na BBC-u [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 19.04.2005. 00:00

Zoran Živković na BBC-u

Zoran Živković
Zoran Živković na BBC-u
Priča Voz najpoznatijeg srpskog SF književnika jedna je od pet otkupljenih priča pristiglih na konkurs BBC-a, koje će u toku oktobra biti adaptirane za radio dramu. Ova priča Zorana Živkovića, u kojoj je reč o neobičnom susretu Boga i jednog bankarskog savetnika u kupeu prve klase, izvorno je objavljena 2000. u knjizi Nemogući susreti, a nedavno je ponovo izdata u zbirci Nemoguće priče.
Živković je, prenosi B92, jedan od retkih svetskih autora koji su nominovani dve godine za redom za jedno od najprestižnijih evropskih literarnih priznanja – Međunarodnu dablinsku književnu nagradu IMPAK, prvo sa mozaik-romanom Biblioteka, kome je 2003. pripalo Svetska nagrada za fantastiku, a naredne godine usledila je i nominacija za roman Knjiga.
Njegove knjige su prevedene i objavljene u više zemalja sveta, a uporedo sa sa ovim stranim izdanjima beogradski izdavač Laguna donosi sabrana Živkovićeva prozna dela u pet tomova. Već su se pojavili Četvrti krug, Nemoguće priče i Knjiga / Pisac, a uskoro će izići Skrivena kamera i Nemoguće priče 2.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.