Popboks - Anđeo Cobain u reklami za Dr. Martens [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 29.05.2007. 00:00

Anđeo Cobain u reklami za Dr. Martens

Anđeo Cobain u  reklami za Dr. Martens
Anđeo Cobain u reklami za Dr. Martens
Promotivna kampanja čizama marke Dr. Martens našla se na udaru Courtney Love nakon što je u reklami bez dozvole upotrebljen lik Kurta Cobaina.
On se u reklami pojavljuje obučen u belo, kao anđeo, sedeći na oblaku s parom Martensica na nogama, uz natpis „Dr. Martens - zauvek“.
Pored Cobaina, u kampanji koju je smislila agencija Saatchi & Saatchi nalaze se i pokojni Joe Strummer, Sid Vicious i Joey Ramone sa istim natpisom i u istom rajskom okruženju.
Predstavnici Dr. Martensa su potom izrazili žaljenje što su uvredili bilo koga, te saopštili da su otkazali usluge marketinškoj agenciji koja je kreirala reklamu.
Ali Saatchi & Saatchi brane svoj rad: "Smatramo da su te reklame na granici kontroverze, ali da nisu uvredljive - već se s poštovanjem odnose i prema rock ikonama i Dr Martensu".
Agencija je u saopštenju takođe izrazila žaljenje – ali ne zbog Cobaina, već zbog raskida ugovora sa Dr. Martensom.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.