Popboks - Još nema izvinjenja zbog koncerta RHCP [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 28.06.2007. 00:00

Još nema izvinjenja zbog koncerta RHCP

Ni dva dana nakon koncerta Red Hot Chili Peppers u Inđiji, organizatori (Exit, Carlsberg i Live Nation) nisu jasno objasnili razloge kratkog nastupa benda i saobraćajnog kolapsa posle toga

Još nema izvinjenja  zbog koncerta RHCP
Još nema izvinjenja zbog koncerta RHCP
Ni dva dana nakon koncerta Red Hot Chili Peppers u Inđiji, organizatori (Exit, Carlsberg i Live Nation) nisu jasno objasnili razloge kratkog nastupa benda i saobraćajnog kolapsa posle toga.
Tešku i poštenu reč izvini takođe niko ne izgovara.
Po završetku jednog od najvećih rock koncerata u Srbiji, a koji je trajao sat i 15 minuta i na kome se okupilo oko 100.000 ljudi, saobraćajna gužva se produžila do zore i tek oko sedam sati ujutro iz Inđije su otišli poslednji posetioci.
U intervjuu za portal Mondo (sajt u vlasništvu Exitovog sponzora Telekoma Srbije, koji je koncert Peppersa juče opisani “fenomenalnim, ali kratkim”, a uz “sjajne predgrupe i potpuno vanzemaljski stejdž”), generalni menadžer Exita Bojan Bošković pretpostavlja da su RHCP svoj koncert skratili zbog najavljene oluje, a gužva je potom nastala zbog “tolikog broja automobila”.
Današnji Blic pod naslovom “Organizatori i policija ostavili desetine hiljada ljudi na cedilu” piše kako su odmah posle koncerta RHCP pale su u vodu sve priče o „fantastičnoj organizaciji”.
Još nema izvinjenja  zbog koncerta RHCP
“Po strahovitom pljusku, ludnica je započela na parkingu ispred arene. Volšebno su s lica mesta nestali policajci i redari koji su u dolasku regulisali saobraćaj na prilazu areni i ulazak na parking. Po mrklom mraku, vozači su bili prepušteni sami sebi i svako se snalazio kako je znao i umeo”, navodi Blic.
A Večernje novosti u tekstu ispunjenom insajderskim podacima podsećaju na Boškovićevu opasku na poslednjoj konferenciji za novinare, kada je na pitanje da li je istina da su se Peppersi ugovorom obavezali da sviraju samo sat i 15 minuta, bukvalno odgovorio: “Izgleda da vi bolje poznajete stavke iz ugovora od mene! Naravno da nije tačno. Peppersi će svirati najmanje dva sata, a možda i duže!”
Ceo ovaj skandal je poslužio i za nastavak obračuna unutar samog Exita.
Naime, firma Exit Tim iza koje stoji jedan od vlasnika Exita Dušan Kovačević koji je posvađan sa Boškovićem, juče je izdala ekspresno saopštenje u kome “izražava žaljenje zbog saobraćajnog kolapsa koji je nastao nakon koncerta RHCP”.
Kovačevićev Exit Tim je istom prilikom otkrio i njihovu verziju razloga prekratkog koncerta: “Po informacijama koje smo dobili od menadžmenta, bend je nakon što je shvatio da postoji razlika u zvanično saopštenom i zaista prodatom broju karata odlučio da skrati nastup”.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.