Popboks - BEASTIE BOYS: Odela su u kući [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 14.07.2007. 00:00

BEASTIE BOYS: Odela su u kući

BEASTIE BOYS: Odela su u kući
BEASTIE BOYS: Odela su u kući
Najzvučnije ime Exita i bend koji pored Wu-Tang Clana i Snoop Dogga treba da opravda pomalo nespretnu i na brzaka sklepanu „temu“ ovogodišnjeg festivala, svakako je opravdao očekivanja većine prisutnih.
Na prvi pogled, nefestivalska set lista Beastie Boys koja nije sadržavala samo proverene hitove i koja je počela sa Super Disco Breakin' a završila se sa Sabotage (treća na bisu), bila je lepo spakovan mix starih hc-punk pesama, instrumentala sa novog albuma i hitova koji su Beastie Boyse ustoličile kao najbitniji beli rep sastav svih vremena.
Ovog puta u ekscentrično-elegantnom outfitu, odnosno u odelima različitih boja, Mike D, MCA i Ad-Rock opušteno su vladali binom: kao tri klasična MC-ja, ljudi koji sviraju možda najžešći punk na Main Stageu do sada, ili pak kao iskusni sešn muzičari koji sa uživanjem razvijaju atmosferične jazzy instrumentale.
Bitno je takođe pomenuti još dve osobe koje su veoma bitni članovi BB kolektiva i značajno utiču njihov koncertni nastup (ali i studijske radove); u pitanju su genijalni DJ Mix Master Mike i za klavijaturama odlični Money Mark.
Solidno posećen, ali ipak vidno manje nego jučerašnji nastup grupe Prodigy, jednoipočasovni koncert Beastie Boysa, usuđujem se da predviđam, biće sigurno jedan od boljih momenata ovogodišnjeg festivala.
Aleksandar Pavlić


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.