Popboks - 50 Cent i Lil’ Kim na sudu zbog autorskog honorara [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 19.09.2007. 00:00

50 Cent i Lil’ Kim na sudu zbog autorskog honorara

50 Cent i Lil Kim na sudu zbog autorskog honorara
50 Cent i Lil’ Kim na sudu zbog autorskog honorara
Producent Carlos Evans je tužio 50 Centa i Lil’ Kim, kao i izdavačke kuće Rotten Apple i Atlantic, zbog neisplaćenog autorskog honorara.
Prema navodima tužbe, Rotten Apple Records je 2003. unajmila Evansa da isproducira i izmiksuje pesmu Magic Stick,duet dve hip hop superzvezde.
Ta pesma je najpre trebalo da se pojavi na Centovom albumu Get Rich Or Die Tryin’, ali je na kraju završila na albumu Lil’ Kim La Bella Mafia koji je objavio Atlantic Records.
“To je bila jedna od najboljih stvari na albumu, a ja nisam dobio autorski honorar”, kratko se požalio Evans.
Na ime odštete, on potražuje sumu od dva miliona dolara.
Magic Stick se popeo 2003. na drugo mesto Billboardove liste Hot 100, što se smatra za fenomen s obzirom na činjenicu da za ovu pesmu nije snimljen video klip.
Inače, 50 Cent je juče otkazao evropsku turneju bez ikakvog obrazloženja.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.