Popboks - Bo izdaje drugi album [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 22.10.2007. 18:02 · 2

Bo izdaje drugi album

Bojana Bulatović Bo do kraja godine objavljuje novi album, drugi po redu.

Izdanje će imati 10 pesama, nalazi se u fazi masteringa, rad na dizajnu omota je već počeo, a Bojana pesme opisuje kao „crtice iz života“ pod zajedničkim naslovom Cipele.

Bojana Bulatović Bo do kraja godine objavljuje novi album, drugi po redu.

Izdanje će imati 10 pesama, nalazi se u fazi masteringa, rad na dizajnu omota je već počeo, a Bojana pesme opisuje kao „crtice iz života“ pod zajedničkim naslovom Cipele.

„To je radni naziv albuma po pesmi koja je publici koja dolazi na koncerte već dobro poznata. Ali, to mi je radni naslov, ne znam još da li će tako i ostati, razne se ideje vrzmaju po glavi, a vremena još ima“, kaže Bojana za Popboks.

Album je sniman u Studiju 5 PGP RTS-a, pa ona očekuje da ga ista kuća i objavi.

U odnosu na prvi album Mene treba ovaj grad, baš ovakvu kakva sam sad (Mojo Beat, 2003) na kome se predstavila kao solistkinja, Bo je sada formirala bend koji pored nje čine Saša Furunović na drugoj akustičnoj gitari i Rade Vulić na bubnjevima, inače članovi grupe Popečitelji.

Album je ponovo producirao Koja i na pitanje kako njegovo prisustvo boji pesme, Bojana kaže: „U puno lepih boja: aranžmani, produkcija, gitarske deonice, dobre ideje, pozitivna atmosfera – čitav spektar! Rad sa njim je privilegija i zadovoljstvo“.

„Ako Koja voli i želi da radi sa mnom i na mojim pesmama, onda to znači da sve to nešto vredi. U situaciji u kakvoj je scena, teško je imati objektivne repere za pozicioniranje osim potvrde nekoga ko se dokazao samo i isključivo svojim radom. Na kraju, da nije bilo njegove energije ne verujem da bih ikad uspela da snimim album i samim tim isplivam na tu poziciju, kakva god da je.“

Mene treba ovaj grad… je objavljen početkom 2003. godine neposredno pred uvođenje vanrednog stanja zbog atentata na premijera Đinđića i smatra se da je to umnogome bilo peh za ovaj album.

„Sećam se poleta, vere da će za kratko vreme stvari krenuti na bolje, i onda...“, komentariše Bojana.

„Ali nije to pogodilo samo mene, već sve nas. I zato budimo realni: album je dobio odlične kritike, stigao do malobrojne ali fantastične publike, otvorio mi vrata za dalje“.



Komentari

  • Gravatar for pedja
    pedja (gost) | 23.10.2007. 08.42.14
    bravo Bo! nacekali smo se, ali siguran sam da je vredelo. tvoj prvenac je otisao na razne strane sveta (kao sto znas) i svaka osoba kojoj sam pustio taj CD je bila prilicno odusevljena.
  • Gravatar for zalutala
    zalutala (gost) | 24.10.2007. 09.29.10
    BO + ZENE KESE u gostima kod Zalutalih sa rejva AKADEMIJA veliki klub 29.11.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.