Popboks - Danas počinje Beogradski jazz festival [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 24.10.2007. 09:55

Danas počinje Beogradski jazz festival

Svečano otvaranje 23. po redu Beogradskog jazz festivala zakazano je za večeras u 20 časova u Pozorištu na Terazijama.

Festival će otvoriti Milan Šević, urednik zabavnog programa Doma omladine Beograda od njegovog osnivanja 1964, jedan od tvoraca Newport Jazz festivala u Beogradu 1971, događaja koji je tri godine kasnije prerastao u Beogradski jazz festival.

Svečano otvaranje 23. po redu Beogradskog jazz festivala zakazano je za večeras u 20 časova u Pozorištu na Terazijama.

Festival će otvoriti Milan Šević, urednik zabavnog programa Doma omladine Beograda od njegovog osnivanja 1964, jedan od tvoraca Newport Jazz festivala u Beogradu 1971, događaja koji je tri godine kasnije prerastao u Beogradski jazz festival.

Nakon svečanog otvaranja sledi koncert, na kojem će nastupiti italijanski klarinetista, saksofonista i kompozitor Gianluigi Trovesi Otteto, jedan ov vodećih evropskih sax kvarteta Saxofour i postbop-fusion sastav Sveti pod vođstvom njujorškog đaka Marka Đorđevića.

U Domu sindikata sutradan nastupa Vasil Hadžimanov bend i portugalska zvezda Maria João, a u okviru programa Sećanje na Zavinula, koji po nedavnom preminulom velikanu Joe Zawinulu.

U sklopu programa Umetnost klavira, 27. oktobra na Kolarčevoj zadužbini koncerte će imati pijanisti Brad Mehldau iz SAD i Šveđanin Bobo Stenson.

Tenor i sopran saksofonista Ravi Coltrane, drugo dete Johna i Alice Coltrane, sviraće na istom mestu 28. oktobra, a posle njega na istom mestu nastupa Avishai Cohen Trio (SAD).

Glavna zvezda ovogodišnjeg festivala je Dee Dee Bridgewater: ona će poslednje festivalske večeri, 29. oktobra, pevati u Sava centru, u sklopu programa Afričko srce.

Organizatori su najavili i prateći program festivala koji će ići u večernjim satima, u Bitef Art Kafeu i Living Roomu SKC-a.

Ukupan budžet Beogradskog jazz festivala je, 15 miliona dinara, od čega je, prema pisanju Bete, osam miliona izdvojila Skupština Beograda - duplo više nego prošle godine.

Festival je prošlog meseca dobio odbor koji sačinjavaju direktor Doma omladine Beograda Milan Lučić, član gradskog veća Dušan Bajec, džez muzičar Mića Marković, zamenik predsednika izvršnog odbora Unikredit banke Zoran Vojnović i muzička urednica Big Benda RTS-a Jelena Jovović-Revišin.

Kompleti karata za glavni program, po ceni od 3.000 dinara (u komplet ulaze karte za najbolja mesta u sali, odnosno pojedinačne karte po najskupljim cenama) i pojedinačne karte za sve dane glavnog programa, po cenama od 600 do 1.500 dinara mogu se kupiti na blagajni Doma omladine Beograda (hol DOB-a, ulaz iz Makedonske 22, 011/32-48-202, 065/675-00-09, dobinfo@domomladine.org).

Pojedinačne karte za glavni program mogu se kupiti na blagajnama dvorana u kojima se održavaju koncerti: Dom sindikata (011/323-48-49), Kolarac (011/263-05-50), Sava centar (011/220-60-60).

Karte za koncerte u Bitef Art Cafeu, Rexu i Living Roomu prodavaće se na ulazu, pred početak koncerta.

Popboks će od sutra da deli nagradne ulaznice za koncerte u okviru glavnog programa i to principu tačni+najbrži odgovori.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.