Popboks - Kad bi Jello Biafra bio predsednik SAD... [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 07.11.2007. 13:45 · 2

Kad bi Jello Biafra bio predsednik SAD...

Kontroverzni ali svakako legendarni američki panker Jello Biafra (49), nekadašnji lider Dead Kennedys (danas ljuti protivnik aktivne verzije benda), dva puta se okušao u zvaničnoj politici:

- 1979. se kandidovao za gradonačelnika San Franciska. U programu je ponudio da obavezna odeća biznismena budu klovnovski kostimi, ali i legalizaciju skvotova i izbore za policajce. Sa 3.5% glasova, bio je četvrti od 10 kandidata

Kontroverzni ali svakako legendarni američki panker Jello Biafra (49), nekadašnji lider Dead Kennedys (danas ljuti protivnik aktivne verzije benda), dva puta se okušao u zvaničnoj politici:

- 1979. se kandidovao za gradonačelnika San Franciska. U programu je ponudio da obavezna odeća biznismena budu klovnovski kostimi, ali i legalizaciju skvotova i izbore za policajce. Sa 3.5% glasova, bio je četvrti od 10 kandidata.

- 2000. je bio u konkurenciji za predsedničkog kandidata Partije zelenih.

U razgovoru za Guardian, Biafra je otkrio kako bi otprilike izgledali njegovi aktuelni prioriteti kada bi postao predsednik SAD, najpre se osvrnuvši na sve zvanične pretendente, uključujući Baracka Obamu, rečima: „Ko ih jebe“.

Prvi na njegovoj listi je Irak.

Biafra, naime, smatra da je „kolonijalno“ i „opsceno“ smatrati da je Iraku neophodna „gomila belaca koja okupira zemlju“.

Biafra još uvek smatra da bi policajce trebalo da biraju građani.

Prema njegovom mišljenju, oni se sada ponašaju kao „banda motociklista“.

Mnoge finansijske probleme Biafra bi rešio tako što bi uveo „maksimalnu cenu rada“ za slavne ličnosti, čiju je „zavisnost od bogatstva“ uporedio sa zavisnošću od droge.

Sam problem droge, koji je po njemu neizbežan, jer „čak se i slonovi ponekad razvale i divljaju“, Biafra bi pokušao da ublaži tako što bi država narkomanima obezbedila besplatne narkotike.

Što se muzike tiče, Biafra smatra da bi država bila puno bolji partner muzičarima nego korporacije, i kaže da bi, da je predsednik SAD, obezbedio novčana sredstva bendovima iz državnih fondova.



Komentari

  • Gravatar for Boldrik
    Boldrik (gost) | 07.11.2007. 20.50.05
    Glasao bih za Biafru jer mi se sviđa njegovo rešenje povodom problema droge.
  • Gravatar for komkoma
    komkoma (gost) | 08.11.2007. 23.15.16
    Mozda bi obezbedio i letovanje preko sindikata za bendove,a mozda cak i polutke...U svakom slucaju bih glasao za njega.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.