Popboks - Brucoškinja peva u OPO [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 09.11.2007. 11:21 · 3

Brucoškinja peva u OPO

Mlada studentkinja iz Novog Sada Ivana Radmanovac nova je pevačica sa kojom će pop sastav Oružjem Protivu Otmičara pokušati da povrati popularnost posle petogodišnjeg odsustva sa scene.

Treća pevačica u 15-godišnjoj karijeri OPO, Radmanovčeva (19) je rekla agenciji Beta da se nije trudila da liči na svoje prethodnice Ivanu Cvejin i Draganu Mrkajić, snimajući povratnički album benda Znaš ko te pozdravio koji treba da izađe ove jeseni za Automatik Records.

Mlada studentkinja iz Novog Sada Ivana Radmanovac nova je pevačica sa kojom će pop sastav Oružjem Protivu Otmičara pokušati da povrati popularnost posle petogodišnjeg odsustva sa scene.

Treća pevačica u 15-godišnjoj karijeri OPO, Radmanovčeva (19) je rekla agenciji Beta da se nije trudila da liči na svoje prethodnice Ivanu Cvejin i Draganu Mrkajić, snimajući povratnički album benda Znaš ko te pozdravio koji treba da izađe ove jeseni za Automatik Records.

"Nisam se puno trudila da ličim. Posebno mislim da ne ličim puno na glas Dragane. Subjektivna sam i ne mogu to da odredim, ali kažu ljudi da ne liči. Draganu je u principu teško skinuti. Nekima se njen glas sviđa, neke iritira, a meni je super", kaže Radmanovčeva.

Studentkinja prve godine grafičkog dizajna na novosadskoj Likovnoj akademiji, ona kaže da pre dobijanja posla pevačice i gitaristkinje Otmičara nije puno slušala njihovu muziku, iako su bliski panku na kome je odrasla.

"Ali uvek su mi bili nekako kul, jer imaju neki svoj šmek. Volim tu vrstu muzike - taj neki pank koji sam slušala dok sam bila mala. To mi je ostalo, to volim da sviram. Nije muzički komplikovano i zabavno mi je. Ne oduzima puno vremena za vežbanje", kaže Radmanovčeva.

Posle raspada njenog srednjoškolskog pank sastava Radmančeva je igrom slučaja postala članica OPO, kada je njihov lider Nikola Pavković već skoro odustao od četvorogodišnje jalove potrage za odgovarajućom pevačicom.

"Nekih 12-13 devojaka je pevalo od tri dana do tri meseca i ništa. Kada sam već izgubio nadu stiže glas da jedna mala plava iz Novog Sada odlično svira gitaru i peva. Pravo rešenje dolazi kada se najmanje nadate", Pavković, gitarista i glavni autor OPO.

Radmanovčeva je potom za nekoliko dana u studiju otpevala pesme za novi album, među kojima se nalazi i obrada velikog hita Slađane Milošević iz 80-ih godina Miki, Miki.

"Meni je ta pesma odlična! Malo podseća na Mladiću moj' sličan je fazon. Više mi se sviđa naša verzija od Slađanine jer ima više energije", kaže nova članica OPO.

Za Radmanovčevu je trenutno najveća ambicija da joj "bude što zanimljivije svirajući sa Otmičarima, i da uspešno reguliše obaveze između studija i benda.

"Volela bih kad bi moglo da ovo sa OPO postane profesionalnije i da se tome posvetim u potpunosti. Razmišljam o fakultetu, ali mi je i bend non-stop u glavi. Podjednako mi je bitno i videćemo šta će biti na kraju", kaže Radmanovčeva.

Mešoviti muško-ženski OPO, koji je Pavković osnovao u Zrenjaninu 1992. godine, postao je tokom te decenije jedan od najpopularnijih srpskih gitarskih bendova.

Sa prvom pevačicom i gitariskinjom Mrkajićevom bend je objavio uspešne albume OPO (‘95) i Barbicue (‘96).

OPO je 1999. godine objavio album Komadić koji nedostaje, a zatim je Pavković uzeo novu pevačicu Cvejin za album Maštoplov (2002), posle čijeg komercijalnog neuspeha je odlučio da rasformira bend.



Komentari

  • Gravatar for Baca
    Baca (gost) | 09.11.2007. 10.34.19
    Pre dva dana, u sredu su Otmicari u Zrenjaninu imali i koncertnu promociju nove pevaljke...sta reci...i glas i stas...Koncert je odrzan u malom klubu, pred pedesetak ljudi, bez najave, plakata, reklame...i ja sam zaista prijatno iznenadjen. Pankerskije nego ikad ranije!
  • Gravatar for deda
    deda (gost) | 09.11.2007. 14.23.45
    Čuo sam novi album. Odličan je. Hit singl godine "Ona"...
  • Gravatar for sasa
    sasa (gost) | 20.11.2007. 14.34.06
    da li je miki,miki u opo fazonu?da nisu omasili temu prvi put u karijeri?
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.