Popboks - TIMO MAAS - Pictures [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 18.08.2005. 00:00

TIMO MAAS

Pictures

Prvi singl „The First Day“ pravi je razlog zbog kog vredi posedovati drugo izdanje ovog nemačkog producenta, koji je, iako prisutan samo u refrenu i fenomenalnoj lajtmotiv rečenici (“Don't fuck it up“), u potpunosti obojio sentiment ove uber-dance numere, koja je konačno dovoljna hrana i za kukove i za mozak

Vladimir Petković

Ocena:
5
5/10

Timo Maas je za većinu poštenog sveta jedna beznačajna pojava. Prepoznatljiv je po onoj čuvenoj nemačkoj „nozi“, koja veću uslugu pruža kukovima nego mozgu, mada i za kukove bolji posao obavlja r'n'b. Kao producent i DJ iz Dizeldorfa, kolevke techno muzike i Kraftwerka, definitivno je od sunarodnika dosta naučio, ali je to još od početka svoje DJ karijere plasirao na jedan manje interesantan, trendovski način, koji je više udovoljavao poklonicima trance i sličnih podžanrova nego što je napravio nekakav pomak u dance muzici.
Do 2000. godine je bio samo jedan od omiljenih DJ-eva za šire mase, uzavrele love parade i hepeninge, a onda je, naravno, izdao kompilacijski Music For the Maases (inteligentna aluzija na ni po čemu sličan album Depeche Mode Music For The Masses, '87), prvi od dva istoimena kompilacijska izdanja sa gomilom svojih remiksa, kolaboracija i svega sa čim je bio povezan.
Obavezno poslušati:
I osim što je utro put uspehu drugih DJ-eva koji se drže eighties stila na malo bezobrazniji nineties način, kao što je Tomcraft, koji je tu formu malo bolje razradio, Timo Maas je postalo ime koje se ne pominje samo na rejvovima od onog trenutka kad je počeo da remiksuje za velika imena poput Madonne, Moloko, Depeche Mode, Placebo. Iako su svi zvučali manje-više isto (sindrom Benny Benassi), ispostavilo se da su ti remiksi mnogo značajniji od prvenca Loud (2002), sa kog se jedino kolaboracija sa Kelis (Help Me) izdvojila kao validno opravdanje za debi album.
Kelis se posle velikog uspeha sa Milkshake (sa albuma Tasty, 2002) vratila Maasu sa manje paranoičnom kolaboracijom 4 Ur Ears, a njena duhovna prethodnica Neneh Cherry oprobala se u High Drama. Prava zvezda albuma je takođe iz back kataloga Timo Maas remiksa, lider benda Placebo Brian Molko, koji je, pored naslovne numere, overio još dve pesme.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.