Popboks - Konvencija fanova fantastike BEOKON [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 28.11.2007. 08:33 · 1

Konvencija fanova fantastike BEOKON

Konvencija ljubitelja fantastike Beokon, biće održana od 11. do 16. decembra u Domu kulture Studentski grad (DKSG) u Beogradu.

Beokon, godišnja manifestacija u organizaciji Društva ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić", održava se šesti put i ima za cilj da kod nas prenese atmosferu pravih SF konvencija koje u svetu okupljaju stotine hiljada ljudi.

Konvencija ljubitelja fantastike Beokon, biće održana od 11. do 16. decembra u Domu kulture Studentski grad (DKSG) u Beogradu.

Beokon, godišnja manifestacija u organizaciji Društva ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić", održava se šesti put i ima za cilj da kod nas prenese atmosferu pravih SF konvencija koje u svetu okupljaju stotine hiljada ljudi.

Na programu su tribine, predavanja, pozorišne predstave, promocija broja časopisa Gradina posvećenog fantastici i promocija zbirke erotske fantastike srpskih autora u izdanju "Lazara Komarčića".

Drušvo će dodeliti i svoje godišnje nagrade za književnost u oblasti fantastike.

Izdvajamo tribinu Leteći tanjiri sleću u Lajkovac na kojoj će ekskluzivno biti prikazan nikad ranije viđen snimak letećeg tanjira nad Beogradom, saopštavaju organizatori.

Biće priređen maskenbal Fantazija i erotika na kome će posetioce maskirati profesionalni maskeri, kostimografi, majstori za scensku šminku i bodi-art.

Od 11. decembra će biti postavljene: izložba radova Ilije Melentijevića, izložba radova mladih autora maski, kostima, slika i skulptura, izložba igračaka iz naučno-fantastičnih filmova i serija, kao i izložba ilustracija iz zbirke erotske fantastike.

Filmski program je deo Festivala srpskog filma fantastike koji se na Beokonu održava po treći put.

Na programu je više od 20 kratkometražnih igranih filmova, od kojih će 13 imati premijeru i većina tih ostvarenja završena je specijalno za festival.

Gosti Beokona će biti organizatori Grossmannovog festivala filma i vina, koji se održava u slovenačkom gradu Ljutomer.

Oni će se predstaviti publici sa izborom najboljih filmova sa festivala, a isto prilikom će biti odana počast i nedavno preminulom slovenačkom režiseru Franciju Slaku koji je između ostalog i autor prvog slovenačkog SF filma.

Prateći program Beokona uključuje berzu starih knjiga, stripova i časopisa, kao i FRP turnire u organizaciji Mense Srbije i kluba društvenih igara Dragon.

Kao i svake godine, Beokon će se završiti sa velikim nagradnim kvizom Ko zna znaće, ko ne zna neznaće.

Sve domaći izdavaći fantastike i brojni drugi sponzori su omogućili da nagrade za kviz budu više nego izdašne.



Komentari

  • Gravatar for S.
    S. (gost) | 28.11.2007. 11.44.42
    Nestrpljivo chekam!!!da pochne ovaj Beokon!
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.