Popboks - EMI: Radiohead tražili previše novca [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 29.12.2007. 00:39

EMI: Radiohead tražili previše novca

Kompanija EMI, koju su Radiohead napustili nakon šest albuma, tvrdi da je grupa tražila previše novca za produženje ugovora.

The Times piše da je Radioheadu za ovogodišnji album In Rainbows unapred ponuđuno tri miliona funti, dok je bend ponudio ugovor koji bi kompaniju koštao preko 10 miliona.

Kompanija EMI, koju su Radiohead napustili nakon šest albuma, tvrdi da je grupa tražila previše novca za produženje ugovora, piše The Times.

The Times piše da je Radioheadu za ovogodišnji album In Rainbows unapred ponuđuno tri miliona funti, dok je bend ponudio ugovor koji bi kompaniju koštao preko 10 miliona.

Menadžer grupe Bryce Edge, međutim, tvrdi da su muzičari tražili samo ono za šta smatraju da je logično da im pripadne, optužujući novog vlasnika EMI-ja Guya Handsa da je neozbiljno pregovarao.

Prema Edgeu, problem je bio u pravima na ranija izdanja grupe.

„Prodali smo preko 25 miliona primeraka i imamo moralna prava na tih šest albuma“, kaže on.

„Nismo tražili visoku sumu unapred, niti velike troškove marketinga."

Sporni su bili i i prihodi od downloada Radioheadovih albuma objavljenih za EMI.

Podsetimo, Radiohead su In Rainbows najpre objavili sami, prepuštajući kupcima da sami odrede njegovu cenu, a fizičko izdanje albuma za nekoliko dana objavljuju posredstvom nezavisnih kuća XL i ATO.

Detalji Radioheadovih ugovora sa ovim izdavačima nisu poznati.  



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.