Popboks - Ministry i Gogol Bordello potvrđeni za Exit [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 07.03.2008. 10:14 · 5

Ministry i Gogol Bordello potvrđeni za Exit

Čikaška industrial grupa Ministry (na slici) i multinacionalni njujorški "gypsy punk" sastav Gogol Bordello nastupiće na glavnoj bini ovogodišnjeg Exita.

Čikaška industrial grupa Ministry (na slici) i multinacionalni njujorški "gypsy punk" sastav Gogol Bordello nastupiće na glavnoj bini ovogodišnjeg Exita.

Ono što je zajedničko ovim bendovima je nesvakidašnji i autentičan scenski nastup, kao i visok nivo energije koji ostvaruju zajedno sa publikom, što se očekuje i od nastupa na ovogodišnjem Exit festivalu, saopštili su organizatori.

Ministry, jedan od najvažnijih bendova industrial scene, svojim nastupom u nedelju, 13. jula, će sa grupama Sex Pistols i The Hives upotpuniti ovu noć na Exitu.

Prema navodu magazina Metal Hammer, te rečima osnivača i frontmena Ala Jourgensena, Ministry se nalazi na poslednjoj turneji pod nazivom C U LaTour.

Ujedno, pored njihovog albuma The Last Sucker (2007), oproštajnu turneju prati i Cover Up, navodno poslednje izdanje Ministryja ikad, odnosno album obrada čiji se izlazak očekuje u aprilu ove godine.

Pored Jourgensena, sastav benda na svim ovogodišnjim nastupima čine gitarista Tommy Victor, inače frontmen grupe Prong, gitarista Sin Quirin, klavijaturista bivši član Pronga John Bechdel, sadašnji bubnjar Pronga Aaron Rossi, kao i Tony Campos, umesto nedavno preminulog basiste Paula Ravena.

Za Ministry se danas može reći da predstavlja most između alternativnog rock i punk zvuka sa jedne, i novog industrial metal zvuka sa druge strane.

Bend je osnovan u Čikagu 1981; rani albumi podsećaju na zvuk bendova kao što su Depeche Mode, Front 242 ili Nitzer Ebb, dok se danas više navode kao izvor uticaja na bendove poput Nine Inch Nails, Rammstein ili Marilyn Manson.

Dan ranije, u subotu, 12. jula, glavna festivalska bina dočekuje nesvakidašnji Gogol Bordello, grupu koja je svojim kabaretskim nastupom osvojila svet sa zvukom istočnoevropske i romske muzike.

Trenutno su u centru pažnje svetske javnosti zahvaljujući Madonninom režiserskom prvencu Filth and Wisdom, filmu u kom igra ceo bend.

Početak ove neobične saradnje je označio zajednički nastup Gogol Bordella i Madonne na londonskom Live Earth koncertu.

Nastali kao grupa imigranata u Njujorku 1999. godine, Gogol Bordello danas imaju iza sebe četiri studijska albuma: prošlogodišnji Super Taranta! Rolling Stone je smestio na 14. mesto 50 najboljih albuma u 2007. godini.

Britanski komičar Phill Jupitus opisuje ovaj bruklinski bend rečima: „Pomalo kao The Clash i The Pogues usred tuče... u istočnoj Evropi“.

Bend ime duguje italijanskoj reči za javnu kuću, kao i Nikolaju Gogolju, koji je kako sami navode „prošvercovao ukrajinsku kulturu u rusko društvo što Gogol Bordello namerava da uradi sa istočnoevropskom i romskom muzikom na engleskom govornom području“.

Članovi benda dolaze iz Ukrajine, Rusije, Izraela, Etiopije, SAD-a, Škotske, Rumunije i Ekvadora, a dosad su nastupali na brojnim velikim festivalima među kojima su Coachella, Sonar i Glastonbury.

Ulaznice za Exit 08 (10-13. jul) u pretprodaji koštaju 5490 dinara i mogu se naručiti na zvaničnom festivalskom sajtu.

Cena ulaznica u redovnoj prodaji biće 7790 dinara.

Broj ulaznica je ograničen.



Komentari

  • Gravatar for keks&kafa
    keks&kafa (gost) | 07.03.2008. 09.29.08
    ne znam što se svi lože na te Gogol...al' ajde...
  • Gravatar for keks&kafa&ministry... a moze i gogol
    keks&kafa&ministry... a moze i gogol (gost) | 07.03.2008. 10.16.27
    hm... lozim se i ja :D
  • Gravatar for Defunctus
    Defunctus (gost) | 07.03.2008. 10.19.00
    Konacno nam se sprema odlican line up na Exitu.Morace izgleda da padne cetvorodnevna ulaznica...
  • Gravatar for super s karburatorom
    super s karburatorom (gost) | 07.03.2008. 11.02.43
    hives, nightwank, za malo bjork, ministry, bordello - ta ekipa obilazi sve moguce festivale po evropi i eto zadesilo se da dodju i do nas. princip je ono sto vidite na szigetu ove godine sledece je na gzitu...nista pametno u svakom slucaju.
  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 07.03.2008. 17.58.21
    Da, zaista. Gde je ovde rap?!?!?! Alo!!!! Ša bre tu ovi neki debilčići sa đitrama i to?!?!? Ajde bre malo neka sirovina da padne, neki Game ovo ono, Lil Wayne, može i taj Kanye - jeste da je fejker ali manje od ovih paćenika... damn. p.s. Čisto da vidite na šta ste ličili pred prošli Exit. ;)
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.