Popboks - Mark E. Smith: Momci su previše otvoreni [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 21.04.2008. 18:10 · 4

Mark E. Smith: Momci su previše otvoreni

Lider britanskog sastava The Fall Mark E. Smith objavio je autobiografiju Renegade: The Lives and Tales of Mark E. Smith, u kojoj je progovorio o mnogim pitanjima vezanim za njegovu impresivnu karijeru (30-ak studijskih albuma) i živopisnu ličnost.

Između ostalog, Smith je izneo svoje stavove o ljubavi, braku, drogama, studentima...

Lider britanskog sastava The Fall Mark E. Smith objavio je autobiografiju Renegade: The Lives and Tales of Mark E. Smith, u kojoj je progovorio o mnogim pitanjima vezanim za njegovu impresivnu karijeru (30-ak studijskih albuma) i živopisnu ličnost.

Između ostalog, Smith je izneo svoje stavove o ljubavi, braku, drogama, studentima...

Guardian je preneo delove ove knjige; evo našeg izbora:

O današnjim pop stihovima:
"Patetično. Stvarno me ne zanima da slušam o raskidu nekog tipa sa nekom studentkinjom. Momci su ionako previše otvoreni oko takvih stvari u današnje vreme: svakih pet minuta idu kod lekara i pričaju kako su depresivni i distancirani. Mislim da je to zbog toga što imaju previše vremena i prostora za razmišljaje o sebi. U Rusiji toga nema."

O drogama:
Heroin: "Uzeo sam heroin na jednoj žurci u Mančesteru sredinom 80-ih, iz čiste druželjubivosti. Počeo sam da pišem, misleći: 'Ovo je nešto najbolje što sam ikad napisao'. Probudio sam se u nekom trenutku narednog dana, misleći da sam napisao remek delo nad remek delima. Osećao sam se kao govno, rekao sam sebi da nikad više neću uzimati to, ali sam mislio da bar imam to genijalno delo. Onda sam počeo da čitam - ili pokušavam da čitam - taj ep na četiri strane. Potpuna zbrka. Zaspao sam na petoj strani. Nisam znao ni o čemu se radi - da li je u pitanju pesma ili priča."

Ekstazi: "Kao kad odeš u bolnicu pa te drogiraju jer si imao nesreću. To isušuje mozak - kao sunđer. (...) Sećam se kada u Hacijendi nisi mogao da dobiješ piće ili spid - svi oko tebe samo igraju i dodiruju te. O čemu se tu kog kurca radi? Ne želim da se osećam tako. Mogu tako da se osećam u bolnici."

Trava: "Ne volim ni travu. Ona otuđuje ljude od osećanja, baš kao prozak."

O alkoholu:
"Sa pićem bar znaš na čemu si. Ako popiješ dve flaše viskija, kad se ujutru probudiš, znaš da si uradio nešto što ne treba."

O studentima:
"Toliko se udalje od stvarnog sveta da nemaju jebenu predstavu šta je potrebno. To je, bezmalo, luksuzni zatvor."

O očinstvu:
"Mnogi kažu da bih bio mnogo dobar otac. Ali mislim da sam tip čoveka koji bi zaboravio na dete. Bio bih negde u kafani zaokupljen razgovorom, kad bi u stvari trebalo da sam kod kuće jer se beba nalazi ispred otvorenog plamena i polako se peče."

Još neke zanimljivosti iz pera Marka E. Smitha možete pročitati ovde.



Komentari

  • Gravatar for marky smit
    marky smit (gost) | 21.04.2008. 22.41.51
    "U Rusiji toga nema" :D
  • Gravatar for james
    james (gost) | 22.04.2008. 10.40.53
    Nema toga u Rusiji
  • Gravatar for d.k.
    d.k. (gost) | 22.04.2008. 11.35.30
    simpatican lik :)
  • Gravatar for Profa
    Profa (gost) | 22.04.2008. 14.37.34
    Mark E. Smith je Bog, a grupa The Fall najveci Rock 'N' Roll sastav Danasnjice! Tacka.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.