Popboks - Dva izdanja Consecrationa besplatno na Internetu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 15.05.2008. 11:17 · 1

Dva izdanja Consecrationa besplatno na Internetu

Beogradska metal postava Consecration ponudila je juče debi album Aux i koncertni snimak 2nd April 2008 za besplatno downloadovanje.

Klavijaturista Nemanja Trećaković je za Popboks izjavio kako Consecration možda nije prvi srpski bend koji se odlučio na ovaj potez, ali je svakako prvi koji je u jednom danu na Internetu objavio dva albuma.

Beogradska metal postava Consecration ponudila je juče debi album Aux i koncertni snimak 2nd April 2008 za besplatno downloadovanje.

Klavijaturist benda Nemanja Trećaković je za Popboks izjavio kako Consecration možda nisu prvi srpski bend koji se odlučio na ovaj potez, ali je svakako prvi koji je u jednom danu na Internetu objavio dva albuma.

On je ovakav vid objavljivanja albuma objasnio nezadovoljstvom benda prilikama u domaćem izdavaštvu: "Naši fanovi će uraditi mnogo bolji posao od bilo kog izdavača, deleći linkove svojim drugarima i stavljajući Aux i 2nd April 2008 u sharing foldere".

Albume možete preuzeti na sledećim mestima:

Aux je pripreman čak šest godina.

Snimljen je u beogradskoj Višoj elektrotehničkoj školi, a producirao ga je Marko Jovanović (asistent snimatelja albuma Ako imaš s kim i gde Block Outa) uz asistenciju lidera Consecrationa Danila Nikodinovskog.

Jednu pesmu na albumu, Absinthe, snimio je i producirao Dragoljub Marković (poznat i kao Dr Dra po radu sa Marčelom), u studiju Akademija Free Zone.

Živi album je snimljen u Livingroomu SKC-a, a tonac, snimatelj i producent je Jovan Jocić, gitarista benda Mušterije.



Komentari

  • Gravatar for mali crveni zaboravljeni srafciger :)
    mali crveni zaboravljeni srafciger :) (gost) | 15.05.2008. 18.17.24
    samo hrabro, gurajte.., dolazi nasih 5 min
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.