Popboks - Cirkuski dokumentarac o Beatlesima [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 25.06.2008. 12:06 · 1

Cirkuski dokumentarac o Beatlesima

Novi dokumentarac o Beatlesima All Together Now prikazuje dvojicu živih ex-Beatlesa, udovice dvojice pokojnih, i producenta Georgea Martina kako harmonično sarađuju na projektu cirkuske predstave čija je muzička podloga objavljena na prošlogodišnjem albumu Love.  

Reditelj filma, Kanađanin Adrian Willis, rekao je kako je želeo da kroz ovaj film omogući mitskim ličnostima da izađu na kraj sa prošlošću.

Novi dokumentarac o Beatlesima All Together Now prikazuje dvojicu živih ex-Beatlesa, udovice dvojice pokojnih, i producenta Georgea Martina kako harmonično sarađuju na projektu cirkuske predstave čija je muzička podloga objavljena na pretprošlogodišnjem albumu Love.  

Reditelj filma, Kanađanin Adrian Willis, rekao je kako je želeo da kroz ovaj film omogući mitskim ličnostima da izađu na kraj sa prošlošću.

Film je prošle nedelje premijerno prikazan u Americi na festivalu Silverdocs.

All Together Now neće puno igrati u bioskopima, ali je predviđeno objavljivanje DVD-a.

Najveći deo filma prikazuje saradnju izmedu McCartneyja, Starra, Yoko Ono, Olivie Harrison, Martina i cirkuske trupe.

Jedan od retkih kamenova spoticanja bila je cirkuska interpretacija pesme Come Together, čiju je seksualnu nametljivost Yoko Ono okarakterisala kao jeftinu, tvrdeći da je njen suprug ovo svoje delo doživljavao kao političku pesmu.

U filmu se može videti i kako Ringo Starr hrabri cirkuzante da idu dublje u interpretaciju: "Svaka generacija otkriva Beatlese za sebe, i tako će biti i u budućnosti", kaže Starr.

Našu recenziju izdanja Love možete pročitati OVDE.



Komentari

  • Gravatar for Aca
    Aca (gost) | 27.06.2008. 05.56.30
    Tako je malo falilo da padne...
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.