Popboks - Šijan spašava duše u Balkanu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 04.09.2008. 12:17 · 7

Šijan spašava duše u Balkanu

Novi film Slobodana Šijana S.O.S. Spasite naše duše, biće premijerno prikazan sutra u beogradskom bioskopu Balkan.

"Uvek sam želeo da pravim filmove za publiku, da komuniciram sa njom", kazao je reditelj na jučerašnjoj konferenciji za štampu.

Crnohumorna komedija, sa radnjom smeštenom u hotelu na granici između Hrvatske i Srbije tokom 90-ih, već je prikazana na par domaćih festivala.

Poslednji film Slobodana Šijana S.O.S. Spasite naše duše, biće premijerno prikazan sutra u beogradskom bioskopu Balkan.

"Uvek sam želeo da pravim filmove za publiku, da komuniciram sa njom", kazao je reditelj na jučerašnjoj konferenciji za štampu.

Crnohumorna komedija, sa radnjom smeštenom u hotelu na granici između Hrvatske i Srbije tokom 90-ih, već je prikazana na par domaćih festivala.

Šijan je rekao da je imao sreću da za film okupi glumačku ekipu koju je želeo, neka od "najsjajnijih imena naše glumačke scene svih genaracija".

U priči koja paralelno teče na više nivoa, u kojoj se stalno prepliću tragično i komično, igraju: Lazar Ristovski, Katarina Radivojević, Predrag Ejdus, Dragan Bjelogrlić, Neda Arnerić, Slavko Štimac, Bogdan Diklić, Borislav Stjepanović, Vuk Kostić, Ljubomir Bandović, Erol Kadić, Miodrag Krivokapić, Branislav Vidaković, Suzana Petričević, Miloš Samolov, Tihomir Arsić, Nenad Maričić i Duško Janićijević.

Film je sniman po scenariju Miloša Radovića i sudski spor sa njim je razlog dugog čekanja na bioskopsku distribuciju.



Komentari

  • Gravatar for ako se ne varam...
    ako se ne varam... (gost) | 04.09.2008. 11.39.06
    ...ovaj film je snimljen na borskom jezeru. kuriozitet je da je u filmu statirao st iz grupe goribor. ako se ne varam...
  • Gravatar for Dr.D
    Dr.D (gost) | 04.09.2008. 16.40.46
    Kasnite otprilike godinu dana.Ovaj film je prikazan na proslogodisnjem filmskom festivalu Srbije u Novom Sadu.Gledao sam film i poprilicno se smorio.
  • Gravatar for Pedja
    Pedja (gost) | 04.09.2008. 20.06.01
    St je u stvari brka na fotografiji.
  • Gravatar for maniac
    maniac (gost) | 05.09.2008. 00.05.36
    brka sa slike je Bugi, i bio je clan sektora rasvete... da se zna.. Maniac Photo gallery: ’’S.O.S. – Spasite svoje duše“- Behind the Camera --> http://sosmaniac.blog.hr/ Free Mind Institution MANIAC SHOP Please visit us, welcome to: http://maniac.blog.hr/
  • Gravatar for ako je brka...
    ako je brka... (gost) | 05.09.2008. 08.20.36
    ...onda svakako nije samo statirao :)
  • Gravatar for LostInMusic
    LostInMusic (gost) | 05.09.2008. 08.31.23
    Brka je bre LostInMusic
  • Gravatar for Gordana
    Gordana (gost) | 07.10.2008. 14.10.53
    Napokon!!!
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.