Popboks - Džetove godine na 6 [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 14.09.2008. 11:56 · 6

Džetove godine na 6

Vlada Janković Džet, poznati urednik Dvesta dvojke i možda po stažu najstariji aktivni beogradski rock muzičar, ovih dana je za Lagunu objavio autobiografiju Godine na 6.

Zapravo, to je priča o njegovom bendu Crni Biseri, jednom od najpopularnijih grupa Yu rocka 60-ih.

"Godine na 6 daleko prevazilaze okvir teme koja bi u najkraćem mogla biti nazvana: kako je nastao i nestao rokenrol u Beogradu."

Vlada Janković Džet, poznati urednik Dvesta dvojke i možda po stažu najstariji aktivni beogradski rock muzičar, ovih dana je za Lagunu objavio autobiografiju Godine na 6.

Zapravo, to je priča o njegovom bendu Crni Biseri, jednom od najpopularnijih grupa Yu rocka 60-ih.

Godine na 6 daleko prevazilaze okvir teme koja bi u najkraćem mogla biti nazvana: kako je nastao i nestao rokenrol u Beogradu, kaže izdavač o ovoj knjizi.

„Po sistemu ’ko preživi – pričaće’, Vladimir Janković Džet, kao jedan od onih koji je sve to preživeo sa svojim Crnim Biserima, odlučio je sve i da ispriča.

Nekome će njegova storija biti bliska, nekome daleka, a najvećem broju ljubitelja dobrog štiva Godine na 6 predstavljaće dokument vremena u kome su se kao na traci smenjivala politička (ili društvena) i muzička događanja.

Bio je to period opasnog bavljenja i politikom i muzikom, i to daleko dramatičniji u odnosu na decenije koje su zatim usledile.“

Inače, Vlada Džet je nadimak dobio po basisti Shadowsa Jet Harrisu; nakon Crnih Bisera sa Ljubom Ninkovićem je svirao u grupi Tunel; potom se zaposlio kao muzički urednik na Radio Beogradu.

Džet je 1987. dobio Majsku nagradu za organizaciju rock koncerata i legendarnog programa Hit 202.

Danas je basista, pevač i vođa Vlada Džet Banda, i preko Beograda 202 je veoma uticajan na srpskoj hard rock i heavy metal sceni.

PDF uvod u knjigu imate OVDE.



Komentari

  • Gravatar for iskreni poštovalac
    iskreni poštovalac (gost) | 14.09.2008. 12.36.38
    "Stojim na trotoaru preko puta ulaza u moju zgradu u Kičevskoj 22, žmirkam na suncu i razmišljam: od fudbala nema ništa, teren u XIV gimnaziji, meni tog trenutka iza leđa, prekriven je vodom i lapavicom, ne vredi." eee, gosn'n vlado, ako vas je sneg omeo u nameri da igrate fudbal onda stvaaarno... mada dobro - da ste tad zaigrali danas verovatno ne bismo ni imali fudbal kao sport što, opet, gledajući današnju situaciju, i nije tako loše?! :? ne znam, nisam pametan... možda sam glup? (voleo bih da jesam) "Elem, uzeh onu sivu spravu veličine kutije za cipele broj 42 i krenuh za njim. Još pamtim težinu tog metalnog predmeta kao što se pamti prvi poljubac, prvi gol u životu, prve batine ILI PRVA…" ohohohohohohohooooooo iiiiidemo!!!! ovde će biti pikanterija!!! :D obavezno da se pročita!
  • Gravatar for Arf
    Arf (gost) | 14.09.2008. 15.49.35
    Zaista odlicna knjiga. Kad je citate imate utisak da sjedite negdje u "Bermudskom trouglu" sa DZetom a on vam uz pice prica kako je to nekada zapravo bilo. Dakle potpuno nepretenciozno, iskreno, povremeno zadivljujuce naivno i nadasve jednostavno. Mogla bi se napravit dobra serija.
  • Gravatar for vasilevs
    vasilevs (gost) | 14.09.2008. 16.20.32
    Sa tom 1987.g. i nagradom koju je dobio, trebao je okaciti kopacke o klin, jer je on jos uvek u toj godini.
  • Gravatar for andrax
    andrax (gost) | 15.09.2008. 01.13.29
    Živa legenda! Otkrio je preko 200 bendova i to je najznačajnije što je učinio u životu!
  • Gravatar for Boldrik
    Boldrik (gost) | 16.09.2008. 12.11.30
    Dosadašnji rad gospodina Jankovića je za svaku pohvalu. Knjigu svakako treba pročitati, Laguna je odlična preporuka za to.
  • Gravatar for Ajme mene
    Ajme mene (gost) | 16.03.2010. 17.59.49
    Ubicu te Bobo ako kupis knjigu... xD
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.