Popboks - Lady GaGa - budućnost popa? [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 15.12.2008. 12:20 · 9

Lady GaGa - budućnost popa?

Njujork je dobio novu dens-pop heroinu: Times prenosi jednoglasne ocene da će 2009. godinu obeležiti Lady Gaga, pevačica i pijanistkinja koja je u njujorškim underground krugovima digla prašinu i pre debija The Fame.

Times tvrdi da je Lady GaGa budućnost pop muzike, poredeći je sa najboljim izdanjima Madonne, Kylie, Gwen Stefani i Grace Jones.

Njujork je dobio novu dens-pop heroinu: Times prenosi jednoglasne ocene da će 2009. godinu obeležiti Lady Gaga, pevačica i pijanistkinja koja je u njujorškim underground krugovima digla prašinu i pre debija The Fame (Interscope, 2008).

Prenoseći utiske s njenog koncerta u Las Vegasu - a čak i tamo je odskakala uvrnutim kemp stajlingom - Times tvrdi da je Lady GaGa budućnost pop muzike, poredeći njenu mešavinu muzike, mode i tehnologije sa najboljim izdanjima Madonne, Kylie, Gwen Stefani i Grace Jones.

„Neki muzičari rade da bi kupili neku kućetinu ili da bi postigli već nešto drugo što dolazi sa slavom, ali ja sve svoje pare trošim na koncerte“, kaže Lady GaGa, misleći na svoj impresivni stejdž.

„Jebe mi se za lovu. Šta ja da radim sa velikim stanom i kolima? Ja ne znam ni da vozim.“

Times album The Fame opisuje kao zabavnu, vickastu i opčinjavajuću mešavinu bouvijevskih balada, dramatičnih Queen uticaja i dens pesama koje se sprdaju sa bogatim klincima željnim slave.

Lady GaGa je ime uzela prema pesmi Queena Radio GaGa, a Times njenu ideologiju opisuje kao vorholovsku.

U njenoj pratnji uvek je kolektiv zvani House of GaGa, koji se brine o njenoj odeći, bini i zvuku, a napravljen je po uzoru na Warholovu Fabriku.

Lady GaGa kaže da smisao njene muzike nije u pukoj zabavi već u provociranju odgovora i diskusije.

I u uticajnoj anketi BBC-ja Sound of 2009, Lady GaGa je izbila na prvo mesto, a pesma Just Dance trenutno je na petom mestu Billboradove liste.

„Ja popunjavam ogromnu rupu“, kaže ova pijanistkinja klasičnog obrazovanja.

„Postoji ogroman otvoreni prostor koji bi mogla da popuni jedna žena s velikim mudima. Ja sam ovde da bih pravila veliku muziku i da bih inspirisala ljude.“



Komentari

  • Gravatar for vasilevs
    vasilevs (gost) | 15.12.2008. 13.03.14
    Evo, ja pogledao malo na youtube. Bezveze. Ali ne znaci da grese ove prognoze. Odavno vec, bezveze ljudi vedre i oblace u svim sferama zivota.
  • Gravatar for dobra...
    dobra... (gost) | 15.12.2008. 13.08.48
    ...fotografija.
  • Gravatar for M
    M (gost) | 15.12.2008. 14.41.45
    Stvarno bzvz... Nova MTv mama bez glasa i sa nekom osrednjom idejom
  • Gravatar for da li su oni normalni....???
    da li su oni normalni....??? (gost) | 15.12.2008. 15.30.35
    ....video sam Lady GaGu jos letos na jutjubu i pomislio koji shit, a sad je krunisu za naj-pop....pa dovoljno je da pogledate ovo i shvatite sta je zivi uzas, cak nije ni kemp da bi bila iole zanimljiva.... https://www.youtube.com/watch?v=KPrm6E6Xyfo
  • Gravatar for Profesionalni Komentator
    Profesionalni Komentator (gost) | 15.12.2008. 17.37.37
    Dobro upakovan proizvod...Razlikuje se od Kristine, Britni, Nikol i Fergi...
  • Gravatar for @ Profesionalni Komentator
    @ Profesionalni Komentator (gost) | 16.12.2008. 10.05.43
    pa da razlikuje se, jer su te koje si pomenuo 100 put bolje...
  • Gravatar for Madonna
    Madonna (gost) | 16.12.2008. 14.52.33
    Smaraci, napokon je stigao neko zabavan!
  • Gravatar for @ Madonna
    @ Madonna (gost) | 16.12.2008. 19.06.53
    ...pa da kad ti odavno vise nisi!
  • Gravatar for belle
    belle (gost) | 19.02.2009. 11.29.51
    Sjajno! Sjajan aranzman Just Dance-a. Navijam za nju ! Jedino je zalosno sto su je stavili kao predgrupu ''Lutkica Mackica''.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.