Popboks - Delča, a i U škripcu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 17.12.2008. 10:58

Delča, a i U škripcu

Milan Delčić Delča objaviće do kraja decembra koncertni album sa hitovima nekadašnje grupe U škripcu, koji najavljuje spot za pesmu Nove godine.

"Ovo nije povratnički album grupe U škripcu, jer ona odavno ne postoji, već se zove Delča, a i U škripcu. Na svojim koncertima izvodim pesme U škripcu i ovde sam uspeo da pozovem većinu članova grupe da dođu i odsviraju svako u ponekoj pesmi."

Milan Delčić Delča objaviće do kraja decembra koncertni album sa hitovima nekadašnje grupe U škripcu, koji najavljuje spot za pesmu Nove godine.

"Ovo nije povratnički album grupe U škripcu, jer ona odavno ne postoji, već se zove Delča, a i U škripcu. Na svojim koncertima izvodim pesme U škripcu i ovde sam uspeo da pozovem većinu članova grupe da dođu i odsviraju svako u ponekoj pesmi", kaže Delčić na sajtu promoterske kuće Long Play.

Delčin koncert je održan u Domu omladine marta 2006, kada su mu u izvođenju pesama poput Siđi do reke ili Proleće pridružili skoro svi bivši članovi U škripcu.

"Preslušao sam snimak i shvatio da je zaista glupo da se ne objavi, jer su tu pesme koje su nekad nešto značile, a klinci su ih danas zaboravili. Neke pesme na albumu su onakve kakve su bile, a neke zvuče drugačije, jer su pesme same shvatile da je ovo neko drugo vreme", kaže on.

Album Delča, a i U škripcu objavljuje Mascom.

Bend U škripcu je debitovao sa Godinama ljubavi (1982, na slici), a zatim je usledio proboj sa drugim albumom O je! (1983).

Nakon mini-albuma Nove godine i i razočaravajuće primljenog izdanja Budimo zajedno (1984) bend je prestao sa radom.

Bend je u izmenjenoj postavi 1987. oživeo sa novim pevačem Aleksandrom Tabašem i izdao skromno primljen album U škripcu, a potom se stara postava sa Delčom na čelu vratila za album Izgleda da mi smo sami (1990), no rat im je prekinuo rad.

Delča kaže da objavljivanje albuma Delča, a i U škripcu nije najava ponovnog okupljanja benda, a i sam priznaje da nije nostalgičan.

On najavljuje da od februara planira da radi na solo albumu koji bi trebalo da se pojavi do leta i biće "gitarska muzika, ali se još ne zna u kom obliku i procentu".



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.