Popboks - Donovan: Internet kao nove šezdesete [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 20.01.2009. 10:46 · 1

Donovan: Internet kao nove šezdesete

U razgovoru sa novinarima na muzičkoj konferenciji MIDEM u Kanu, ostrvski muzičar Donovan - jedna od ključnih figura muzičkih i duhovnih pop previranja 60-ih - juče je ocenio da je internet upravo ono što je bilo potrebno njemu i Johnu Lennonu da bi ispunili svoj san da se obrate svakome na planeti.

U razgovoru sa novinarima na muzičkoj konferenciji MIDEM u Kanu, ostrvski muzičar Donovan - jedna od ključnih figura muzičkih i duhovnih pop previranja 60-ih - juče je ocenio da je internet upravo ono što je bilo potrebno njemu i Johnu Lennonu da bi ispunili svoj san da se obrate svakome na planeti.

"Prvi odgovor je bio - preko satelita, ali to se nije povezivalo sa svakim. Onda bi John rekao - a telepatija?", ispričao je Donovan.

Preko satelita, 25. jun 1967.

"Onda smo zaboravili na to sve do danas, kad vidimo da internet ispunjava san o komunikaciji sa svakim. Ne plašim se interneta jer to je san koji smo imali."

"Što se mene tiče, internet je nove 60-e", rekao je on.

Donovan je najavio da će sledeće godine otpočeti svetsku turneju.

Na MIDEM-u, koji je počeo u nedelju i traje do sutra, juče se govorilo uglavnom o mogućnostima izvođača za direktan odnos sa fanovima preko interneta, bez učešća izdavača.

MIDEM-ova nagrada za životno delo ove godine je namenjena Charlesu Aznavouru, a Donovanu je pripala zvanična nagrada Francuske za doprinos kulturi.

Raniji dobitnik ovog priznanja David Lynch ocenio je da nagrada odlazi u prave ruke.

"On je Kosmički muzičar - njegove pesme preko 40 godina svetu donose blaženstvo i prosvetljenje", rekao je reditelj.



Komentari

  • Gravatar for internet SU nove 60-e
    internet SU nove 60-e (gost) | 21.01.2009. 10.13.16
    a donovan je super :)
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.