Popboks - Dalje komplikacije Jarvisa Cockera [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 08.03.2009. 11:28 · 4

Dalje komplikacije Jarvisa Cockera

Jarvis Cocker će 18. maja objaviti novi album Further Complications, a producent je Steve Albini.

Jarvis je na ideju o snimanju ovog albuma došao u Čikagu, kada je nakon nastupa na festivalu Pitchfork u julu prošle godine svratio do Albinijevog studija Electrical Audio, kada su isprobali nekoliko novih pesama.

Jarvis Cocker će 18. maja objaviti novi album Further Complications, a producent je Steve Albini.

Jarvis je na ideju o snimanju ovog albuma došao u Čikagu, kada je nakon nastupa na festivalu Pitchfork u julu prošle godine svratio do Albinijevog studija Electrical Audio, kada su isprobali nekoliko novih pesama.

Zvuk koji su tada postigli toliko im se svideo da su se vratili u studio u januaru i snimili Further Complications, prenosi Pitchfork.

Sudeći prema onome što se moglo čuti na Cockerovim skorašnjim nastupima, album će biti u tvrđem rock stilu, sa pesmama kao što su I Told You Twice (Leftovers),Angela, Fuckingsong i naslovna numera.

Iako spisak pesama sa albuma još nije objavljen, Cocker je nedavno ponudio objašnjenja za neke svoje nove pesme, za koje se još ne zna da li će sve biti na novoj ploči:

  • Slush - "Pretpostavljam da će lavina (slush) biti konačna posledica globalnog zagrevanja"
  • Caucasian Blues - "Moj pokušaj da razumem bol čoveka čija je Honda Goldwing ostala bez goriva"
  • I Never Said I Was Deep - "Rečenica za koju bih voleo da mi bude uklesana na nadgrobni spomenik"
  • The Night They Let Me Out of the Home - "Opisuje teškoće u korišćenju javnog prevoza dok si na štakama"
  • Homewrecker! - "Apsolutno bučna pesma na kojoj saksofon svira Steve Mackey (znate, to je tip koji je sa The Stooges svirao u Funhouse)"


Komentari

  • Gravatar for akira
    akira (gost) | 08.03.2009. 11.07.05
    Volim Jarvisa sta god uradio , sta god snimio i sta god rekao. Autoironija, tuga i zabava u boji vecernjeg neona od strane vecitog decaka...
  • Gravatar for uh uh
    uh uh (gost) | 08.03.2009. 11.40.03
    sigurno i ličiš na njega
  • Gravatar for hmmm....
    hmmm.... (gost) | 08.03.2009. 13.05.16
    ...ono sto nikad nisam voleo kod Albinija je sto se on nikada nije prilagodjavao muzicarima sa kojima je radio, nego su se uvek oni prilagodjavali njemu! ...kad ste svojevremeno objavili intervju sa njim, iznerviralo me to sto je rekao da ne voli elektronsku muziku....mislim ,pazi, kao genije si producent, ali ne volis nista elektronsko!... bezveze! :( ...i iskren da budem, ni ne slusa mi se kako Albini pravi od Dzarvisa "indie momka sa gitarom"
  • Gravatar for Hemijska olovka
    Hemijska olovka (gost) | 08.03.2009. 14.26.05
    Pa Albini zna da isproducira muziku samo na jedan način, ne prilagođavaju se muzičari njemu nego on jednostavno uvek sve uradi više manje isto. A on sam sebe ni ne smatra producentom nego više snimateljem (i pokerašem naravno).
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.