Popboks - Državni Lipsi po izričitoj naredbi [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 24.04.2009. 10:53

Državni Lipsi po izričitoj naredbi

Nakon što Predstavnički dom Oklahome juče nije izglasao da pesma Flaming Lipsa Do You Realize? postane zvanična državna rock pesma Oklahome, guverner Brad Henry je najavio da će ipak izgurati ovu ideju izvršnom naredbom.

Rezultat glasanja bio je 48-39 u korist pesme, ali je za donošenje odluke neophodan 51 glas; obrazloženje protivnika inicijative bilo je da je reputacija Flaming Lipsa sporna.

Nakon što Predstavnički dom Oklahome juče nije izglasao da pesma Flaming Lipsa Do You Realize? postane zvanična državna rock pesma Oklahome, guverner Brad Henry je najavio da će ipak izgurati ovu ideju izvršnom naredbom.

Rezultat glasanja bio je 48-39 u korist pesme, ali je za donošenje odluke neophodan 51 glas; obrazloženje protivnika inicijative bilo je da je reputacija Flaming Lipsa sporna zbog "upotrebe opscenog jezika" i nošenja "uvredljivih" majica, prenosi NME.

U reakciji na glasanje objavljenoj na MySpaceu, Flaming Lips napominju da uprkos glasovima manjine ostaju ponosni ambasadori Oklahome i izražavaju nadu da će njihov lokalpatriotizam ipak biti ozvaničen.

Guverner Henry spreman je na taj korak.

On je izdao saopštenje u kom ocenjuje da Flaming Lips više od 20 godina stvaraju kreativnu, zabavnu i provokativnu rock muziku.

"Jasno je da su oni izbor građana, i nameravam da uvažim taj glas", ističe guverner.Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.