Popboks - EMI vs. internet [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 20.06.2009. 15:00

EMI vs. internet

Kompanija EMI tužila je sajt Grooveshark, poznat i kao "audio verzija YouTubea", zbog kršenja copyrighta.

"Nadamo se da će EMI početi da prati korake brojnih drugih izdavača sa modernim načinom razmišljanja sa kojima sarađujemo, koji više vole da njihovi autori budu prisutni i dobiju pravičan honorar i pristup mediju, nego da primoravaju mušterije na ilegalni download", saopštili su predstavnici sajta povodom tužbe.

Kompanija EMI tužila je sajt Grooveshark, poznat i kao "audio verzija YouTubea", zbog kršenja copyrighta.

"Nadamo se da će EMI početi da prati korake brojnih drugih izdavača sa modernim načinom razmišljanja sa kojima sarađujemo, koji više vole da njihovi autori budu prisutni i dobiju pravičan honorar i pristup mediju, nego da primoravaju mušterije na ilegalni download", saopštili su predstavnici sajta povodom tužbe, a prenosi Rolling Stone.

Grooveshark je počeo sa radom prošle godine, i pokušavao je da potpiše ugovore sa mejdžor etiketama, kada je usledila tužba.

EMI je ranije tužio sajtove za slušanje muzike slične Groovesharku, poput SeeqPod i Sideload. Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.