Popboks - Twitter - Više od ukulelea [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 30.06.2009. 21:47 · 2

Twitter - Više od ukulelea

Pevačica Dresden Dollsa Amanda Palmer je na internetu objavila kratak vodič za indie bendove: kako da najlakše zarade koristeći Twitter.

Sama Amanda je svojim metodama za vrlo kratko vreme pribavila značajna sredstva: prodajući majice - 11.000 dolara, prodajući privatne predmete - 6.000, a prikupljajući donacije za svirku - 1.800.

Pevačica Dresden Dollsa Amanda Palmer je na internetu objavila kratak vodič za indie bendove: kako da najlakše zarade koristeći Twitter.

Sama Amanda je svojim metodama za vrlo kratko vreme pribavila značajna sredstva: prodajući majice - 11.000 dolara, prodajući privatne predmete - 6.000, a prikupljajući donacije za svirku - 1.800.

"Tvitujem kad god sam online, jer mi se sviđa to što tako mogu direktno da komuniciram s fanovima i prijateljima", piše Amanda.

Ona dodaje da je moći popularnog servisa postala svesna na turnejama, kada bi prikupila i po 200 fanova s kojima se sastajala po parkovima i družila (svirala ukulele, pevala, fotografisala se, grlila, jela kolače...).

Kaže da je nakon toga shvatila je da od Twittera može i da se zaradi, pa je jednog petka ("pošto sam luzer kakav jesam, gotovo nikad ne izlazim kad nisam na turneji") na Twitteru postavila oglas da prodaje majice koje sama pravi, po ceni od 25 dolara.

Na majicama je bila ispisana poruka "Don't stand up for what's right, stand in for what's wrong".

Na kraju ih je prodala oko 200, zaradivši 11.000 dolara (daleko više od nula dolara, koliko je zaradila od ovogodišnjeg solo albuma).

Drugom prilikom, Amanda Palmer je zaradila oko 6.000 dolara prodajući privatne predmete (ukulele, stakleni dildo, majicu s natpisom "Hipsters ruin everything", haljinu iz spota za pesmu Coin-Operated Boy, pismo kojim Jonas Woolverton raskida s Amandom u sedmom razredu osnovne škole...)

Dodatnih 1.800 dolara Amanda Palmer je zaradila od donacija koje su joj dali fanovi da bi prisustvovali svirci u jednom studiju u Bostonu.

Svoju poruku pevačica je završila pozdravom: "Love, Amanda fucking Palmer".Komentari

  • Gravatar for m.sawyer
    m.sawyer (gost) | 01.07.2009. 09.58.25
    Hipsters ruin everything. ^^
  • Gravatar for marija
    marija (gost) | 01.07.2009. 10.14.46
    ih, hladno je prodala to pismo
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.