Popboks - Repetitor: Nezaustavljivo [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 10.07.2009. 15:34 · 8

Repetitor: Nezaustavljivo

Iako postoji 10 godina, Exit do sada nije imao prevratničkih trenutaka, ili makar onih koji su bitno uticali na poredak u domaćoj muzici.

Polusatni nastup beogradskog trija Repetitor na Fusion Stageu bio je upravo to – događaj koji je i definitivno pokazao da se status ovog benda drastično promenio.

Iako postoji 10 godina, Exit do sada nije imao prevratničkih trenutaka, ili makar onih koji su bitno uticali na poredak u domaćoj muzici.

Polusatni nastup beogradskog trija Repetitor na Fusion Stageu bio je upravo to – događaj koji je i definitivno pokazao da se status ovog benda drastično promenio.

Nervoza, škripa, krici, na momente neartikulisano udaranje po instrumentima… izazvali su pravu pomamu kod više od 1.000 ljudi.

Prvi redovi su pevali sve tekstove (bend je gotovo u celosti odsvirao debi Sve što vidim je prvi put), iako je teško bilo pratiti Borisa Vlastelicu, koji je potpuno stihijski žurio i kasnio sa pevanjem, podižući temperaturu do granice izdržljivosti.

Iako je ovakav nastup bio nešto što se očekuje od beogradskog trija, sudar te energije sa brojem ljudi koji značajno prevazilazi prosečan klupski prostor rezultirao je arhetipskom rock slikom ludila koje se prenosi sa bine u publiku, i obrnuto.

Kada su prošli put svirali na Exitu, ispred bine je bilo tek nekoliko desetina znatiželjnika.

Sinoć im je ta ista bina bila tesna.

N. Marić



Komentari

  • Gravatar for Goran
    Goran (gost) | 10.07.2009. 14.47.42
    E, samo sam cekao kada cete Repetitor objaviti... Nasi mezimci... :) Juce sam namerno isao da ih gledam kako bi video ima li tu stvarno necega kada ih svi tako dizu u nebesa. Zvucali su kao potpuni amateri, sto zapravo i jesu (pa im nije zameriti). Ljudi, jel bio neko od svih vas koji citate POPBOKS na svirci? Pa jesam li ja lud, ili je ovo stvarno potpuna tragedija od benda. Zvuk je inace katastrofa bio na tom stage-u... "Kada su prošli put svirali na Exitu, ispred bine je bilo tek nekoliko desetina znatiželjnika." ... pa naravno da je bilo samo desetina kada su svirali po suncu u 19h. Sada su ih (iz ne znam kojih razloga) stavili u odlican termin 21:40 pa je prazan Fusion stage zapravo bila nemoguca misija.
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 10.07.2009. 16.10.49
    izgleda da si lud :)
  • Gravatar for tijana
    tijana (gost) | 10.07.2009. 17.05.41
    ne vidim u cemu je problem da novinari popboksa imaju stav i licni ukus sa kojim ne moraju svi da se slazu. ja se slazem u ovom slucaju, repetitori su odlican mladi bend. videcemo samo sta ce dalje napraviti.
  • Gravatar for medjutim
    medjutim (gost) | 10.07.2009. 17.36.02
    Repetitor je sasvim solidan bend. Zao mi je sto nisam stigao da ih cujem, bila guzva da se dodje sa glavne scene, omasio ih za dlaku. Al koliko vidim, ovo je bilo u rangu Bili Ajdola pre neku godinu. Ma kakvi, izgleda najbolji koncert ikada. Stvarno ne razumem ovakav tekst. Odusevljenje stenjanjem, nervozom, neartikulisanim udaranjem po instrumentima, pa jos kazete da se to i ocekivalo od njih (!) kapiram ja i energiju i sve, al ovo sto ste pobrojali apsolutno nije dovoljno da bi mi svirka bila dobra. Ono mozda ja imam drugacije standarde za dobru svirku, al dobro, vi ste bili tamo a ja nisam.. a nema ni veze sto nisam, smeo sam da se kladim da ce u izvestaju da budu otkrovenje festivala :)
  • Gravatar for junior
    junior (gost) | 10.07.2009. 19.37.56
    meni je bilo nikad bolje!! ovo mi je cetvrti put da ih slusam a iskulirao sam kraj lili alen, dosao na fusion nalozio se, i onda na majmune :)
  • Gravatar for pa da
    pa da (gost) | 12.07.2009. 13.37.00
    neko je ocekivao drugaciji izvestaj? tuga kakav bend dobija preteranu paznju medija, narocito ovog.
  • Gravatar for Young
    Young (gost) | 13.07.2009. 12.42.13
    Samo neka guraju klinci, ovo je dobra stvar.
  • Gravatar for hmmm
    hmmm (gost) | 18.07.2009. 15.41.47
    ja ih nesto bash nisam podnosio ranije. ne interesuje me kako ovo zvuci, ali, imam utisak da su naucili da sviraju u medjuvremenu. ja nisam neki diskriminator po tom pitanju, ali ranije je to sto nemaju pojma strasno smetalo, nisu mogli nista oformiti oko onako mrsave svirke, koliko god energicni bili. milena je sad nabacila par boljih ritmova, malo sigurnosti, malo zakomplikovala i malo dobila na stabilnosti i to je strashno leglo. boris je u medjuvremenu naucio da u prostorima oko onih minimalistickih rifova napravi malo pozitivne buke, cak i ponesto da odsvira, eto neka pentatonika i slicno, i to je, takodje, strashno leglo na mesto. oni nisu virtuozi i to 'energicni' je onako apstraktno, ali su napravili super koncert i atmosferu. boris nije zvucao shuplje, a nije zvucao ni totalno neoriginalno; borisu super stoji onakav nastup; vishe su bili kao neka garaza nego novi talas ili pank; ana-marija cepa sa vokalom na sve da zaboravim (ili se samo meni svidja taj tip vokala), ona nije nista posebno napredovala, ali ona nije ni bila slaba karika ranije; milena svira malo sofisticiranije i daje cvrscju osnovu bendu (ono mlacenje po svim mogucim cinelama sa art&music festivala je stvarno bilo uzasno). stasan napreda, sad su cak i dobri, mada necu preterivati. bili su MNOGO bolji nego arctic monkeys, napravili su jednu od boljih svirki od ovih domacih.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.