Popboks - 10 filmova u Vrnjačkoj Banji [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 28.07.2009. 09:08

10 filmova u Vrnjačkoj Banji

Na 33. po redu Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji u konkurenciji će se naći 10 filmova.

Festival će 8. avgusta otvoriti film Čekaj me, ja sigurno neću doći Miroslava Momčilovića.

Prošle godine je prva nagrada dodeljena scenariju filma Ljubav i drugi zločini Stefana Arsenijevića, Bojana Vuletića i Srđana Koljevića.

Na 33. po redu Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji u konkurenciji će se naći 10 filmova.

Festival će 8. avgusta otvoriti film Čekaj me, ja sigurno neću doći (na slici) Miroslava Momčilovića.

Ostali filmovi su: Neko me ipak čeka Marka Novakovića, Srce je mudrih u kući žalosti Marina Maleševića, Tamo i ovde Darka Lungulova, Beogradski fantom Jovana Todorovića, Hitna pomoć Gorana Radovanovića, Turneja Gorana Markovića, Život i smrt porno bande Mladena Đorđevića, Zona mrtvih Milana Konjevića i Milana Todorovića i na kraju festivala 12. avgusta Đavolja varoš Vladimira Paskaljevića.

U kategoriji "Mladi lavovi" biće prikazano 10 kratkih igranih filmova studenata naših filmskih škola u selekciji Vuka Pavlovića, a po 14. put biće održana i studentska Letnja škola filmske dramaturgije "Slobodan Stojanović".

Simpozijum "Stiv Tešić - daleko je Amerika" je posvećen oskarovcu srpskog porekla, scenaristi Stojanu Tešiću, a biće upriličena i izabrana retrospektiva njegovih filmova. Festival će obeležiti i 85-godišnjicu rođenja Puriše Đorđevića prikazivanjem dokumentarca Lepo vreme za mlad grašak - Puriša Milana D. Špičeka.

Prošle godine je prva nagrada dodeljena scenariju filma Ljubav i drugi zločini Stefana Arsenijevića, Bojana Vuletića i Srđana Koljevića.Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.