Popboks - HOOD - Outside Closer [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 30.11.-0001. 00:00

HOOD

Outside Closer

(Domino)

Luka Ivanović

Ocena:
7

7/10


Na pola puta između UK dominantne muški-vokal-melanholije i ne-možemo-pobeći-od-kompjutera ideologije, šesti album jorkširskog kvarteta Hood pluta po mekoj površini ozvučenja sna. Ono što odlično funkcioniše u ovakvoj polusvesti obično ne prolazi tako dobro u aktivnom i realnijem svet(l)u. Noćne šetnje sa slušalicama su najidealnija situacija u tom slučaju.
Veoma slojevita produkcija doprinosi ugodnom zvučnom istraživanju (album je pre svega ugodan), a dobri primeri su The Negatives (budući singl) i Any Helpful Thoughts Arrive, koju možete besplatno preuzeti sa zvanične web stranice. Januarski datum izlaska nije slučajan, ovo je hladan album o toplim osećanjima. Skoro kao nedostižni Deserter's Songs, što se najbolje čuje u pesmi Winter 72 koja zatvara prvu polovinu albuma.
Pilot singl The Lost You ima hip-hop intro koji se vrlo brzo pretvara u loop-friendly refren, ovo je najglasnija pesma na albumu, ona koja će uvek buditi iz sveopšteg repeat-dok-se-ne-probudim modusa. Šteta što na albumu nema dubljih tragova nedavne saradnje sa cLOUDDEAD, što je do sada rezultiralo veoma zanimljivim eksperimentima, a ako je zvuk poslednje numere philip-jeckovske minijauture This Is It, Forever naznaka sledećeg koraka Hood, onda je pred njima čudna budućnost.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.