Popboks - THE PUSSYCAT DOLLS - PCD [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 29.11.2005. 00:00

THE PUSSYCAT DOLLS

PCD

Možda bi bilo lepo da i kod nas postoji nešto slično, umesto monstruozne Grand parade. Kad vidim devojčice od pet godina kako na TV pevaju folk hitove, pomislim da je evolucija krenula unazad

Dragan Bošković

Ocena:
3
3/10

Ok, napaljeni tinejdžeri, šta može više da vas privuče nego šest lepih devojaka na omotu diska? Uostalom, to je privuklo i mene, a srednju školu sam završio pre, hm..., nekog vremena. Ako stignete da pogledate i naslov albuma (svaka čast onome ko uspe iz prve!), primetićete i retko dobar, a u ovom slučaju i totalno iskren naziv grupe. Mislim - Pussycat, pa još i Dolls! Ukapirali ste poentu? Idemo dalje.
Idući s leva na desno, naše lutkice se zovu Carmit, Jessica, Ashley, Nicole (nazovimo je liderom, otpevala je skoro sve), zatim Kimberly, i na kraju Melody. Pre pevanja su u LA bile poznate kao igračice, pa su eto, u pauzi, valjda između dva nastupa, zapazile da lepo pevaju dok se tuširaju. Dobro, ovako zamišljam začetak grupe, ali možda nisam ni daleko od istine. Možda Johnny Depp, u čijem su klubu nastupale, zna pravu stranu istine.
Sasvim je jasno da su naše šećerleme potpuni i jasno opredeljeni - u smislu publike kojoj su namenjeni - industrijski proizvod. Što ih ne čini nezabavnim za slušanje ili gledanje. Ovakvih tinejdž projekata je bilo na stotine u istoriji popularne muzike, uglavnom su bili loši i služili su starijima od 16 godina kao predmet ismevanja, ali - zašto da se klincima uskrati zabava? Možda bi bilo lepo da i kod nas postoji nešto slično, umesto monstruozne Grand parade. Kad vidim devojčice od pet godina kako na TV pevaju folk hitove, pomislim da je evolucija krenula unazad. No, dosta o tome, da poslušamo naše lutkice.
Muzički se kreću stazama revolucije koju su izgradile Destiny`s Child: red r`n`b – malo hip-hopa u rudimentarnoj verziji - malo kmezavih balada - malo obrada (Hot Stuff, Tainted Love), što je i najslabiji deo albuma (ipak su se devojke ustremile na prevelik zalogaj). Delimično funkcioniše sa latino-jazz feelingom Right Now. Najbolje pesme su, bez ikakve sumnje, Don`t Cha – na kojoj im gostuje Busta Rhymes, te Buttons sa blago orijentalnom notom. Album je perfektno odsviran/programiran, produciran (Timbaland), ambalaža je tip-top, zar je moglo drugačije?
Audio:
Ljubitelji neke druge muzike (gde bih i sebe svrstao) se sigurno gnušaju ovog, može li se reći, projekta. Ali, ovo nije visoko-intelektualna-cerebralna muzika, i u polju gde deluje - sasvim je dobra. Dakle, klinci, disk u ruke, može i neki poster, i uživajte. Ima vremena za pesme o usamljenosti, depresiji, otuđenosti, ljubavnim patnjama... kad bolje razmislim, možda moje druženje sa PCD potraje i duže od očekivanog.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.