Popboks - Zdravica Pekinške patke [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 26.04.2010. 21:08 · 5

Zdravica Pekinške patke

U petak, 21. maja, u bašti beogradskog SKC-a, nastupiće Pekinška patka.

Ovim koncertom Pekinška patka ponovo će se okupiti nakon skoro tri decenije od oproštajnog nastupa koji su održali 1981. godine na Kalemegdanskoj česmi.

U petak, 21. maja, u bašti beogradskog SKC-a, nastupiće Pekinška patka.

Ovim koncertom Pekinška patka ponovo će se okupiti nakon skoro tri decenije od oproštajnog nastupa koji su održali 1981. godine na Kalemegdanskoj česmi.

Takođe, koncertom će biti proslavljena 30-ogodišnjica izlaska singla Bila je tako lijepa.

Povratnički koncert u Beogradu, sviraće Čonta, bubnjar Laslo Pihler-Cila (Shital Puri), basista Marinko Vukmanović-Mare i gitarista Zoran Bulatović-Bale - postava koja je snimila singl Bila je tako lijepa/Buba rumba (1980) i album
Strah od monotonije (1981).

"Za Novu godinu Čonta je svratio do mene.. i pričali smo, slušali NME radio, i zaključili kako će uskoro biti 30 godina od kada smo snimili Bila je tako lijepa... Malo po malo, i pao je dogovor da ove godine, ako to bude moguće i ako se svi sretnemo u Novom Sadu - u to ime nazdravimo. Nazvao sam Baleta i on mi je potvrdio da dolazi, i posle toga klupko se samo rasplelo”, objašnjava Mare Vukmanović.

Organizatori koncerta uskoro će saopštiti cene ulaznica i način prodaje.



Komentari

  • Gravatar for Sosa
    Sosa (gost) | 26.04.2010. 23.21.17
    A sreten Kovacevic?Pa svirao je na exitu?eeee....tako se raspao taj bend i pre sto godina kad je otisao Sreten posle prve ploce i dosao Bale.
  • Gravatar for dr zarkov
    dr zarkov (gost) | 26.04.2010. 23.34.51
    otvorim vesti vidim svira pekinska patka i momentalno pomislim - upo sam u time wrap! sto u retrospektu i ne bi bilo tako lose - kad se posle ne bi moralo opet kroz devedesete.
  • Gravatar for Ozren
    Ozren (gost) | 27.04.2010. 07.49.06
    lepo je sto slave neki jubilej, ipak je to bio sfrj :) a oni lojalni komunisticki punkeri.ta postava i taj album su poznati po kradji pesama joy division :) nadam se da conta nece mnogo pricati, ono na exitu je bilo sramotno!
  • Gravatar for hellooooo
    hellooooo (gost) | 27.04.2010. 08.34.38
    "Ovim koncertom Pekinška patka ponovo će se okupiti nakon skoro tri decenije od oproštajnog nastupa koji su održali 1981. godine na Kalemegdanskoj česmi." ....Exit...2008...ne razumem...
  • Gravatar for @ozren
    @ozren (gost) | 27.04.2010. 11.24.52
    Mozda su tebi poznati po tome. Meni je to npr. super ploca i hrabar potez. Ali, jbg, ajde malo da pljujemo ovde, odavno nije bilo povoda. Kompleksi su cudo.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.