Popboks - THE STRANGE - Comin' Undone [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 30.11.-0001. 00:00

THE STRANGE

Comin' Undone

(Dancing Bear)

Aleksandar Dragaš

Ocena:
5

5/10


Prvoligaški tonski snimatelj i producent albuma grupe The Strange (The Bambi Molesters / Sisak + Chris Eckman iz The Walkaboutsa), Phil Brown, dodatno se poigrao, i na Comin' Undone, novom EP-u The Strangea, ponudio tri nadahnuta remiksa pjesme Long Shadows kojima je još više proširio radijus kretanja The Strangea, a time i The Bambi Molestersa. 12'' Mix navedene pjesme baziran je na plesnom grooveu, Whales Mix s naglašenijom ulogom gitare i trube, a bez vokala, gotovo da je The Strange transponirao u dub i nu-jazz okruženje, dok je Juans Mix eksperimentalniji od prva dva mixa.
Uz spomenuta tri remiksa i naslovnu pjesmu Comin' Undone, ponajbolju s albuma Nights Of Forgotten Films, priložene su i tri razbarušene, prilično žestoke live snimke iz Splita s kratke ljetne turneje sa Scottom McCaugheyom, pridruženim članom R.E.M.-a, a sada i The Strangea, koje The Strange predstavljaju u najrokerskijem mogućem izdanju. Run With The Hunted je nabrijani psychedelic-rock s virovima orgulja u kojem The Strange podsjeća na The Bad Seeds Nicka Cavea. See It In The Dark je rasni garage-rock sa surf i americana elementima, a Villiers Terrace (obrada pjesme Echo & the Bunnymena) pravi gitaristički vrtlog u kojem kao da se sudaraju The Gun Club i Neil Young.
EP (extended play singl – za one koji su zaboravili na taj termin) Comin' Undone dodatno je potvrdio kvalitet The Strangea, te dao do znanja kako od The Strangea i The Bambi Molestersa s pravom možemo očekivati ulazak u još nekoliko glazbenih stilova. Čini mi se da Chris Eckman ovako dobro više ne funkcionira u Walkaboutsima.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.