Popboks - LCD Soundsystem: LCD Soundsystem was playing at my house [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 09.07.2010. 14:35 · 3

LCD Soundsystem: LCD Soundsystem was playing at my house

Sa albumom This is Happening, koji je izašao u maju, njujorška hit postava koju predvodi James Murphy je trenutno među najaktuelnijim koncertnim atrakcijama koje krstare Evropom. 

Sa albumom This is Happening, koji je izašao u maju, njujorška hit postava koju predvodi James Murphyje trenutno među najaktuelnijim koncertnim atrakcijama koje krstare Evropom.  

Prvih nekoliko numera, među kojima su bile Us vs. Them, Pow, Pow, Pow i Drunk Girls, zagrejalo je publiku, a ispred bine se u tim trenucima zaviorila britanska zastava.

Tek je Daft Punk is Playing At My House razgalila masu, a pojavila se i srpska zastava (zna Srbin šta je rejv).

Mada ga prati glas da je tipični anksiozni Njujorčanin, Murphy je bio prijatno iznenađen reakcijama publike. Zahvaljivao nam se posle svake druge pesme i obećao da će širiti istinu o nama u svetu.

Sudeći po telima koja se njišu svuda unaokolo, Yeah, Yeah, Yeah je bila još jedan vrhunac svirke.

Za kraj je ostavljena potresna ljubavna pesma i hipnotička katarza o gradu koji nikad ne spava - New York I Love You, But You're Bringing me Down.

Murhphy je, tokom izvođenja ove pesme, pozajmio par stihova iz Jay-Z-ijeve Empire State of Mind, što je spremno prihvatilo hiljade grla.

Odlazim sa poljane pevušeći sa osmehom: "LCD Soundsystem was playing at my house".

J. Maksimović

FOTO: Stanislav Milojković

LCD Soundsystem na Popboksu:



Komentari

  • Gravatar for zu
    zu (gost) | 09.07.2010. 13.41.55
    pohvalno je sto je jelena, za razliku od ekstaticne recenzije this is happening, u ovom blago distanciranom obracanju na putu da spozna koliki su smor lcd soundsystem. kasnije ide stadijum priznavanja toga samome sebi, ali vazno je krenuti. sto se mene tice, zakljucio bih pitanjem - kako OVO iko moze da slusa?
  • Gravatar for Ja
    Ja (gost) | 09.07.2010. 16.47.42
    LCD objasnili sinoc
  • Gravatar for m.sawyer
    m.sawyer (gost) | 13.07.2010. 15.22.13
    Sjajan Murphy. Tribulations i Us Vs Them, ah.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.