Popboks - Video: Damjan od Resnika - Uspavanka za Iskru [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 05.07.2011. 07:35

Video: Damjan od Resnika - Uspavanka za Iskru

Damjan od Resnika je izbacui spot za pesmu Uspavanka za Iskru sa njegovog prvog albuma koji je sredinom juna izasao hrvatsku etiketu Slušaj najglasnije!

Damjan od Resnika je izbacui spot za pesmu Uspavanka za Iskru sa njegovog prvog albuma koji je sredinom juna izasao hrvatsku etiketu Slušaj najglasnije!

"Album Pored vatre je sniman tokom 2010/2011. u Resničkoj Laboratoriji Zvuka (RLZ), a u snimanju je učestvovalo petnaestak muzičara. Album karakteriše akustičan zvuk, muško-ženski dvoglasi, mnoštvo živih instrumenata (violina, kontrabas, gitara, harmonika, gusle, didžeridu…) i sirova produkcija, bez mnogo efekta. Na albumu se nalazi 13 numera.

Damjan od Resnika je beogradski muzički sastav osnovan 2009. godine. Pre toga je pevač pod tim umetničkim imenom objavljivao demo snimke. Damjan Pavlica, pevač, gitarista i tekstopisac, od 2004. godine snima demo snimke u kućnim uslovima, od kojih su najpoznatiji Fini mladi ljudi i Besplatna pesma. 2009. godine oformljuje bend Damjan od Resnika, čiji su stalni članovi: Damjan Pavlica - gitara, vokal, Ivana Blažević - violina, vokal, Miloš Bakalović - bubanj. Pored njih, u projektu učestvuje i gomila gostujućih muzičara koji se često smenjuju na svirkama. Njihova muzika predstavlja spoj ambijentalne muzike i sirovog rocka, sa primesama drugih pravaca poput regea i popa", navodi se u saopštenju.

 

 

Moja država by Damjan od Resnika

 

Mlade mame by Damjan od ResnikaKomentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.