Popboks - Povratnički studijski album grupe Fit za besplatan download [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 13.09.2011. 08:49 · 3

Povratnički studijski album grupe Fit za besplatan download

Riječka rock grupa Fit, koja se 2008. godine ponovo okupila posle 17 godina pauze, objavila novi studijski album 2011 koji je dostupan za besplatan download.

Riječka rock grupa Fit, koja se 2008. godine ponovo okupila posle 17 godina pauze, objavila novi studijski album 2011 koji je dostupan za besplatan download.

Sledi saopštenje benda:

Sastav Fit je bio jedan od najpopularnijih bandova krajem osamdesetih. Posle objavljena dva albuma sa radom su prestali početkom devedesetih godina. Aktivnost su obnovili 2008. godine kada su objavili i koncertni disk Live uz Rijeku. Na tom albumu su pokazali da ne zvuče zastarelo i da nisu izgubili energiju sjajnog live izvođača. Njihovi stariji hitovi s prva dva studijska albuma Uz rijeku i Daj mi ruku i dalje se emituju na ex yu radio stanicama. A  da ne govorimo o hitovima Kao mačka, Zaboravit ću sve i Telefon (prepev Hanging on the Telephone iz repertoara grupe Blondie). Posle dvadeset dve godine pauze 1. septembra su objavili treći studijski album. Jednostavno su ga nazvali 2011 i moguće ga je besplatno preuzeti sa sajta benda u mp3 formatu.

Album 2011 donosi zreliji, ali podjednako prepoznatljiv power pop zvuk, zapakovan u modernu produkciju. Album je hitoidan i radiofoničan s pesamama koje postaju instant pamtljive. A to potvrđuju pesme Vodimo ljubav, Jing jang i Ne mogu bez nje. Pesme su kreirane, snimane i producirane u poslednje tri godine u studiju Zorka Opačića u Amsterdamu.

Povratak na scenu su iskoristili i za snimanje dokumentarnog filma Rock'n'roll je kriv za sve koji je prikazan na odabranim festivalima. Tokom neaktivnosti banda pevač Davor Lukas objavio je solo album Lucas, a Zorko Opačić i Miro Tešević su kao Cyberfit snimili mnoštvo materijala za razne elektronske etikete, uključujući pesmu Pojo, Pojo koja je na poznatoj kompilaciji Café Del Mar.

"Drago nam je da je internet napokon postao svima dostupan, snažan medij koji možemo iskoristiti i obradovati sve naše fanove poklanjajući im kompletan novi album", kaže Zorko Opačić, gitarista, kompozitor i producent banda.

"Želimo da što više ljudi čuje naše nove pjesme i ne želimo nikoga između nas i publike", dodaje Miro Tešević, basista i tekstopisac Fita.

"Nekako mi je sasvim prirodno da ovaj album izađe na internetu", kaže pevač Davor Lukas. "Svi živimo u različitim gradovima i album je čak i snimljen zahvaljujući internetu. Od ideje do krajnjeg miksanja albuma mi smo proveli manje od dvadeset dana fizički u istoj prostoriji. Većinu posla i komunikaciju tijekom same izrade pjesama imali smo preko neta".
 



Komentari

  • Gravatar for dusans
    dusans (gost) | 13.09.2011. 18.52.04
    To!
  • Gravatar for veliki bend, veliki hit
    veliki bend, veliki hit (gost) | 13.09.2011. 22.06.54
    zazvonice telefon, reci cu halo ko je, tisina saputace, tako samo zvoni srce moje...
  • Gravatar for zoran
    zoran (gost) | 14.09.2011. 06.57.03
    @ veliki bend, veliki hit : Da nisi malo pobrkao neke stvari ?! Ovi stihovi koje si naveo nemaj veze sa grupom Fit> Ili si mozda bio/la sarkastican/na
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.