Popboks - Dokumentarac o paraćinskim pankerima na Beldocsu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 25.04.2012. 11:15

Dokumentarac o paraćinskim pankerima na Beldocsu

U ponedeljak, 7. maja, u okviru festivala dugometražnog filma Beldocs biće premijerno prikazan dokumentarni film Bilo jednom u Paraćinu Branka Radakovića.

Film govori o najznačajnijim autorskim bendovima i festivalima grada Paraćina i o paraćinskim muzičarima koji su tek zaplovili vodama roka.

U ponedeljak, 7. maja, u okviru festivala dugometražnog filma Beldocs biće premijerno prikazan dokumentarni film Bilo jednom u Paraćinu Branka Radakovića.

Film govori o najznačajnijim autorskim bendovima i festivalima grada Paraćina i o paraćinskim muzičarima koji su tek zaplovili vodama roka.

„Ovi muzički pravci/pokreti, nastali su upravo u sredinama daleko od svetlosti i blagodeti velegrada. Dakle, izvorni rokenrol i pank nisu čeda metropole. Ono što nam metropola pruža, samo je, manje ili više, uspešna kopija izvornog, lokalnog. Zato, raduje me ovaj dokumentarac, i kamo sreće da svako mesto 'bogu iza leđa' ima ovakav film, samim tim istorija našeg rokenrola i panka bila bi potpuna, i prava. Posebna vrednost ovog dokumentarca je i u tome što o paraćinskom rokenrolu i panku pričaju oni koji su ga stvarali, kroz veliku vremensku distancu“, navodi se u prvoj recenziji Radakovićevog filma koju je napisao pisac i panker Ivan Glišić.

Film će biti prikazan u Dvorani kulturnog centra u Beogradu, sa početkom u 17 časova.

U međuvremenu, u noći između 13. i 14. aprila 2012. godine, u Paraćinu je napadnut i pretučen reditelj Branko Radaković, koji je tom prilikom zadobio teške povrede glave, a trenutno se nalazi na lečenju u Ćupriji.

„Bendovi 'Argus' i 'Fani bend' i pored evidentnog kvaliteta i zavidnog autorskog opusa do prave medijske popularnosti nisu mogli da dođu jer smo živeli i nažalost još uvek živimo u vremenu gde se autorski rad ne ceni, a što je najzanimljivije i jedan i drugi bend imaju po bar dva velika hita koji bi, da je pre svega, drugačija uređivačka politika na našim radio i TV stanicama, bili odavno prepoznatljivi i najširoj publici. Nakon beogradske premijere ovog filma nadamo se da će nešto promeniti. Da sve ovo nije prazna priča uverite se, tako što ćete doći da vidite premijerno ovaj film“, izjavio je, povodom premijere reditelj.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.