Popboks - I Paul McCartney i Kathleen Hanna podržali Pussy Riot [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 16.08.2012. 15:52 · 1

I Paul McCartney i Kathleen Hanna podržali Pussy Riot

Dok se širom sveta sa nestrpljenjem iščekuje sutrašnja presuda pritvorenim članicama ruske punk grupe Pussy Riot, reči podrške koje im upućuju njihove zapadne kolege ne prestaju da pristižu. Paul McCartney i Kathleen Hanna su najnoviji među njima.

Dok se širom sveta sa nestrpljenjem iščekuje sutrašnja presuda pritvorenim članicama ruske punk grupe Pussy Riot, reči podrške koje im upućuju njihove zapadne kolege ne prestaju da pristižu. Paul McCartney i Kathleen Hanna su najnoviji među njima.

Nekadašnja “buba” McCartney napisao je članicama otvoreno pismo u kome im “pruža podršku u ova, za njih teška vremena”, izražavajući nadu “da će se ruske vlasti pridržavati principa poštovanja slobode govora za sve građane svoje zemlje, i samim tim neće kazniti članice benda.” McCartney je osim želje članicama da “ostanu jake”, naglasio da je “u civilizovanom svetu ljudima dozvoljeno da iznose svoje mišljenje dokle god ne ugrožavaju druge” i obećao da će nastaviti da se bori “za umetničku slobodu.”

Kathleen Hanna je u intervjuu Pitchforku izrazila kako zabrinutost “zbog držanja članica u jebenom kavezu”, tako i zadovoljstvo što se Pussy Riot deklarišu kao feministkinje: “Ljudi uobičajeno misle da ako si feminista, pričaš samo o ženama. Nije tako, stvari su povezane, i feminizam je veći od toga. Čini mi se da su Pussy Riot to shvatile. Drago mi je da inspirišu druge da prave muziku, i ja sam inspirisana njima”, izjavila je nekadašnja članica grupe Bikini Kill koja je ovim povodom ranije snimila i video koji možete pogledati ispod.



Komentari

  • Gravatar for Sadam
    Sadam (gost) | 17.08.2012. 13.39.41
    kad ce podrska za Canka?
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.