Popboks - Paradi nagrada publike u Frajburgu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 17.08.2012. 09:42

Paradi nagrada publike u Frajburgu

Film Parada Srđana Dragojevića osvojio je osmo međunarodno priznanje.

"Naravno, pomalo je neobično gledati svoj film nahsinhronizovan na nemački, ali sam impresioniran koliko je to profesionalno urađeno i koliko glasovi njihovih glumaca lice na nase. Nikola Kojo, Miloš Samolov i ja idemo tamo 9. septembra i prisustvovaćemo premijerama u šest najvecih nemačkih gradova", izjavio je, između ostalog, Srđan Dragojević.

Film Parada osvojio je nagradu publike na festivalu u Frajburgu, što je osmo međunarodno priznanje za aktuelno ostvarenje scenariste i reditelja Srđana Dragojevića.

"Mislim da je ovo veoma ohrabrujuće za našeg nemačkog distributera, kompaniju Neue Visionen iz Berlina, koja je zakazala početak nemačke distribucije za 9. septembar", rekao je Dragojević i dodao: "Naravno, pomalo je neobicno gledati svoj film nahsinhronizovan na nemački, ali sam impresioniran koliko je to profesionalno urađeno i koliko glasovi njihovih glumaca lice na nase. Nikola Kojo, Miloš Samolov i ja idemo tamo 9. septembra i prisustvovaćemo premijerama u šest najvecih nemačkih gradova. Moram da podetim da je institucija koja je prva, pre svih drugih, pomogla film, bila nemačka ambasada u Beogradu. Oni su jako zadovoljni kako je film uspeo i koliki praktičan uspeh ima u rušenju stereotipa prema LGBT populaciji, da je nemačko Ministarstvo spoljnih poslova naložilo ambasadama u desetak država Evrope u kojima postoji živa diskusija o poštovanju ljudskih prava, da organizuju projekcije. Do sada je Parada prikazana u glavnim gradovima Moldavije i Albanije. Čini mi se da, zbog svega ovoga, film ima jako dobar uticaj na imidž nase zemlje i jako sam ponosan zbog toga”.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.