Popboks - Srbija debituje na Wiki Loves Monuments foto konkursu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 03.09.2012. 11:14

Srbija debituje na Wiki Loves Monuments foto konkursu

Srbija ove godine prvi put učestvuje na svetskom foto konkursu Wiki Loves Monuments, koji se održava do 30. septembra.

Srbija ove godine prvi put učestvuje na svetskom foto konkursu Wiki Loves Monuments, koji se održava do 30. septembra, a u našoj zemlji ga organizuje Vikimedija Srbija. Kako se navodi, šestočlani žiri sastavljen od stručnjaka iz relevantnih oblasti, kao što su fotografija, arhitektura i istorija (od fotografa Dragoljub Zamurović, Goran Malić i Miloš Jurišić), odabraće 15 najboljih autorskih fotografija nepokretnih dobara Srbije pod Creative Commons slobodnom licencom.

"Cilj konkursa je podsticanje učesnika da svojim doprinosom obogate multimedijalnu bazu nepokretnih kulturnih dobara, kojih u našoj zemlji trenutno ima preko 2400 zavedenih. Najuspešniji će osvojiti vredne nagrade, i ući će u uži izbor za najbolje fotografije na globalnom Wiki Loves Monuments konkursu", dodaje se u saopštenju.

Wiki Loves Monuments je projekat koji je nastao 2010. u Holandiji. Prošle godine je učestvovalo 18 zemalja, tom prilikom prikupljeno je 168.000 fotografija, a sada je, kako saopštavaju organizatori, broj država udvostručen.

Više informacija na sajtu Vikimedije Srbija.Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.