Popboks - AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF DEAD - Worlds Apart [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 30.11.-0001. 00:00

AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF DEAD

Worlds Apart

(Interscope Records)

Gaša Petrović

Ocena:
3
Prvo da naglasim: voleo sam ovaj bend... Zaista! (Ovo može da zvuči kao da me je ostavila devojka, ali nije to u pitanju.) Oni koji nisu čuli za Trail Of Dead (u daljem tekstu TOD) ne moraju ovo da čitaju, samo će da steknu pogrešnu sliku o nečemu što može da ih zanima. I oni koji misle da su Bono i ekipa “dostojanstveni mainstream” takođe mogu da krenu dalje. Nije problem u tome što su TOD više puta bili predgrupa U2 (da neko ne pomisli da sam ograničen), već što počinju na njih da liče. Kao što reče jedan muzički sladokusac, “postali su Aerosmith indie generacije”.
Takođe, ovo mogu da zaobiđu i oni koji su čitali recenziju prvog albuma ove grupe koju je napisao Ž. Simić u XZ. Nije ni za sve one koji su Mistakes&Regrets (1999) shvatili kao tužnu ljubavnu pesmu, pronašli se u bilo kom stihu A Perfect Teenhood (pa makar to bilo i fuck you ili malo buke), progutali i veliki Interscope (što nije mali zalogaj) ili se jednostavno ložili na Baudelaire.
Nije ni za one koji su se potajno nadali da će TOD doći na mađarski Sziget (pošto kod nas sigurno neće) i svirati kao headlineri uz Queens Of The Stone Age, Rasmus, Sonata Artica, Omara Portundo... Ipak, sada su veliki bend pa to i nije tako neostvarivo kao što se možda čini. Mogu da ne čitaju i oni koji su čuli da su Conrad Keely (lider benda) i jedna poznata glumica (Juliette Lewis), još jedan par sa estrade, a nije ni za one koji su saznali da je sve to izmišljotina TOD menadžera. Pa za koga je ovaj album? Nemam pojma.
Možda se odgovori kriju ovde:
  1. Overture – Samo fale termini tipa “zapanjujuća istina”, “to je bio sasvim običan gradić na severu”, “šokantno”, “vodili su običan život dok se iznenada nije...”, “u bioskopima od 25. januara”. Zvuči kao trailer za neki Sameul-Sandra-Robert film;
  2. Will You Smile Again for Me – Epski! Zvuči kao sve što sam očekivao od TOD (a nisam dobio);
  3. Worlds Apart - Look at these cunts on MTV with cars and cribs and shit / Is that what being a celebrity means?" Hit, zaista! Kada sam prvi put čuo, nisam znao o kojoj grupi je reč (eh, da je tako i sve ostalo);
  4. Summer ‘91Pitchfork kaže da liči na Counting Crows. Meni ne liči ni na šta... Da nije naučio da svira klavir, bilo bi mi nekako lakše;
  5. And the Rest Will Follow – Ako izbacite refren, dobijete lepu power-pop pesmicu;
  6. Caterwaul – Šta bi na ovo rekao Greg Dulli pre 7–8 godina?!
  7. Classic Art Showcase – Uh! Od sedmih pesama uvek mnogo očekujem, ali mislim da bi Andrija (36 Daggers) ovo bolje otpevao, dok se drugi deo pesme pretvara u šta-ti-ja-znam-šta... Art?!
  8. Let it Dive – Tjah/vokal/dramska pauza/tjah/vokal/dramska pauza/kraj.
  9. Russia My Homeland – Rusija? Belorusija? Ukrajina? (nadam se da će Ukrajinci ovo da piratizuju). Biće veliki ex 53-ojka hit.
  10. All White – I ja hoću da budem David Bowie. Jadne ove žene što pevaju prateće vokale indie bendu umesto nekom ozbiljnom;
  11. The Best - Čini mi se da je onaj smeh ključan;
  12. The Lost City of Refuge – ...
“A heroic monster of an album” - Rolling Stone.
“Trail of Dead have made the album of their career” – Billboard.

3/10



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.