Popboks - Bend Igra staklenih perli - The Next Generation ima novi album (besplatan download) [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 18.11.2012. 12:41 · 5

Bend Igra staklenih perli - The Next Generation ima novi album (besplatan download)

Dva člana originalne postave pionira jugoslovenskog spejs-roka - Igra staklenih perli, prošle godine su sa ekipom mlađih muzičara opet počeli sa radom pod imenom Igra staklenih perli - The Next Generation, a upravo je objavljen njihov album Apokaliptus za Exit online etiketu (besplatan download).

Dva člana originalne postave pionira jugoslovenskog spejs-roka - Igra staklenih perli, prošle godine su sa ekipom mlađih muzičara opet počeli sa radom pod imenom Igra staklenih perli - The Next Generation, a upravo je objavljen njihov album Apokaliptus za Exit online etiketu (besplatan download).

Album je snimljen tokom avgusta i septembra u beogradskom studiju Digimedia, producent je Koja, snimatelj je bio Boris Mladenović. Izdanje sadrži 12 pesama, od originalnih članova tu su Predrag Wolf Vuković (udaraljke i glas) i Draško Drak NIkodijević (bas, glas i klavijature), kao član benda je takođe potpisan Ivan Stanković (gitare, glas), dok se kao gostujući muzičari na albumu pojavljuju Dejan Utvar (bubnjevi), Ljubomir Đukić (klavijature, glas) i Spomenka Milić (glas).

"Album Apokaliptus nastao je u doba globalnog previranja i masovnog buđenja na planeti 2012.  Muzika albuma predstavlja retrospektivu psihodelične muzike od  60-ih godina pa do najsavremenije "mind-altering" muzičke produkcije.  Od čistog  spejsa do hipnotičkih šamanskih ritmova i duhovnih melodija, ovaj album ipak  zadržava i atmosferu studijskog session sviranja", navodi se u najavi.



Komentari

  • Gravatar for 2307
    2307 (gost) | 18.11.2012. 23.47.23
    zašto se prosto nisu nazvali 'igla staklenih perli'? ionako pola ljudi originalni bend tako zove.
  • Gravatar for jojo
    jojo (gost) | 19.11.2012. 19.01.47
    preslusao sam album. svidja mi se. pesma PUTOVANJE U PLAVO je odlicna!
  • Gravatar for Kastro
    Kastro (gost) | 20.11.2012. 11.17.23
    Jako los album, veliko razocaranje.
  • Gravatar for @kastro
    @kastro (gost) | 22.11.2012. 02.37.10
    bivsi ortak, ovog puta nisi ostavio tragove, ali is provaljen.
  • Gravatar for ISP mo
    ISP mo (gost) | 23.12.2012. 23.45.02
    razvalili ste!!!
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.