Popboks - Boris Vlastelica: Znamo da ono nije bila prava slika Banjaluke [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 22.11.2012. 08:40 · 4

Boris Vlastelica: Znamo da ono nije bila prava slika Banjaluke

Banjalučki nastup grupe Repetitor koji je bio održan u petak u klubu DFK neće ostati u najprijatnijoj uspomeni članovima benda. Nekorektan i nepoverljiv odnos organizatora koncerta te kratak fizički obračun sa lokalnim skinheadsima - ishod su ove, kako je sama grupa formulisala, "neprijatne avanture".

"Pošto je on stajao ispred mene, ja sam ga ignorisao, ignorisao, ignorisao, dok sam mogao. Pokušavao je da mi skrene pogled, remetio je koncert...", započinje priču za Popboks Boris Vlastelica.

Banjalučki nastup grupe Repetitor koji je bio održan u petak u klubu DFK na manifestaciji Dukafest neće ostati u najprijatnijoj uspomeni članovima benda. Nekorektan i nepoverljiv odnos organizatora koncerta te kratak fizički obračun sa lokalnim skinheadsima do kog je došlo nakon što su članovi grupe bukvalno izbačeni iz kluba po odsviranom koncertu - ishod su ove, kako je sama grupa formulisala, "neprijatne avanture".

"Pošto je on stajao ispred mene, ja sam ga ignorisao, ignorisao, ignorisao, dok sam mogao. Pokušavao je da mi skrene pogled, remetio je koncert. Prosto nismo mogli da sviramo od njega, a obezbeđenje nije bilo tu da nas zaštiti. I ja sam nešto gestikulirao rukom.", opisuje napadača frontmen grupe  Boris Vlastelica i dodaje da im se pri ranijim posetama glavnom gradu Republike Srpske nikad ništa slično nije desilo.

Na pitanja da li misli da je incident bio organizovan i otkud uopšte skinheadsi na koncertu Repetitora, Vlastelica ne želi da spekuliše: "Ne znam. Nemam odgovor ni na jedno od ta dva pitanja, stvarno. Niti sam upoznat sa stanjem u Banjaluci što se tiče ekstremne desnice, niti znam otkud oni tu. Mogu samo da pretpostavljam, a to ne bih baš".

Vlastelica je na FB profilu benda pojasnio šta se desilo: "Problem je nastao oko litre rakije koju smo dobili od organizatora festivala DUKA fest. Oni su se potrudili da sve prođe ok, ali nisu mogli da računaju ni pretpostave da ćemo pred sam nastup dobiti pretnje da piće ne iznosimo van bekstejdža, od čoveka za koga ne znamo ko je, ali je pretio i šamarima, pa ga zbog toga nismo poslušali. Izneli smo flašu na binu, odakle nam je na silu oduzeta, a odmah posle nastupa smo izjureni iz kluba, mi i devojka iz organizacije festivala, da bi oni posmatrali kako nas napadaju (tj mene), odmah ispred samog ulaza. Zadobio sam par udaraca, ali dobro sam, nema posledica. Ohrabruju nas pozitivni komentari podrške, znamo da ono nije bila prava slika Banjaluke".

Članu beogradskog trija ovo nije prva neprijatnost sa skinheadsima: "Svako ko je bio panker kao klinac u Beogradu je imao slična iskustva sa njima. Ništa manje, ništa više".

Novi album Repetitora Dobrodošli na okean 29. novembra će objaviti slovenačko-hrvatska kuća Moonlee Records, i to u CD, vinil i besplatnom mp3 formatu. Prvi singl, U pravom trenuntku, može se besplatno preuzeti sa bandcampa, ispod pogledajte spot. Bendu predstoji mini turneja po Holandiji od 4. do 8. decembra, a zatim, uz nastup u Zagrebu (Močvara, 20. decembra), serija koncerata u Sloveniji: Ljubljana (Gala Hala, 14.12.), Novo Mesto (Lokal patriot, 15.12), Škofja Loka (Rdeča Ostriga, 21.12.) i Celje (Kino Metropol, 22.12). Opširnije o aktivnostima benda u nedavno objavljenoj izjavi Borisa Vlastelice za Popboks.



Komentari

  • Gravatar for old skul or nou skul
    old skul or nou skul (gost) | 22.11.2012. 20.35.05
    ''ali je pretio i šamarima, pa ga zbog toga nismo poslušali'' - đape, 'vamo da obratiš pažnju šta je hardkor.
  • Gravatar for bojan
    bojan (gost) | 22.11.2012. 20.58.42
    banjaluka i ta tvoja sela
  • Gravatar for djape
    djape (gost) | 22.11.2012. 22.31.18
    dadada, podrška za repetitor!
  • Gravatar for rptor
    rptor (gost) | 22.11.2012. 22.44.43
    mi je uvek bio nerealan bend al su ovim zasluzili moje postovanje!
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.