Popboks - Beograd uz Orgazam u novu 2013. godinu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 10.12.2012. 16:02 · 5

Beograd uz Orgazam u novu 2013. godinu

Centralni doček Nove godine na ulicama Beograda odigraće se na Trgu republike tradicionalnim koncertom na kome će učestvovati više izvođača. Pravo na ponoćno odbrojavanje poslednjih sekundi 2012. godine pripalo je grupi Električni orgazam. „Ovo je bila verovatno najuspešnija godina od poslednjih pet, šest za Električni orgazam. Dugo nas nije bilo na novogodišnjim proslavama. Biće to još jedna prilika da napravimo presek karijere koja traje već 33 godine", rekao je je na današnjoj konferenciji za medije Srđan Gojković Gile.

Centralni doček Nove godine na ulicama Beograda odigraće se na Trgu republike tradicionalnim koncertom na kome će učestvovati više izvođača. Pravo na ponoćno odbrojavanje poslednjih sekundi 2012. godine pripalo je grupi Električni orgazam.

Na dočeku 2013. godine nastupiće još i Masterblastersi sa Bojanom Vunturišević iz grupe Svi na pod!, violončelistkinja Jelena Mihailović, Marčelo i Iskaz, dok je za kraj proslave ostavljen trubački orkestar Dejana Pejovića Blac and White World.

„Ovo je bila verovatno najuspešnija godina od poslednjih pet, šest za Električni orgazam. Dugo nas nije bilo na novogodišnjim proslavama. Biće to još jedna prilika da napravimo presek karijere koja traje već 33 godine. Sviraćemo pesme sa svih albuma, od kompilacije Paket aranžman, pa do poslednjeg albuma To što vidiš to i jeste. Biće hitova koje ljudi vole, ali i onih pesama koje mi prvenstveno volimo da sviramo“, rekao je na današnjoj konferenciji za medije frontmen Električnog orgazma Srđan Gojković Gile.

Tatjana Pašić, zamenica gradonačelnika Beograda, objasnila je da je dosta skromnija lista muzičkih izvođača u odnosu na prethodne dočeke prouzrokavana upola manjim budžetom za ovu proslavu Nove godine, koji iznosi oko 10,5 miliona dinara.

Za one koji ne vole proslave na otvorenom grad je organizovao i potpuno drugačiji doček u Sava centru, pod nazivom Klasika, molim. Na ovoj proslavi će orkestar Camerata Serbica, Ana Sofrenović, Bilja Krstić i mnogi drugi izvoditi kompozicije iz oblasti klasiče i džez muzike, ali i opere i foklora. I ovaj doček će takođe biti besplatan, a zbog ograničenog kapaciteta prostora na njemu će moći da budu samo oni građani koji na vreme podignu besplatne ulaznice na biletarnici Sava centra.

Iako dan dočeka Nove godine (31. decembar) pada na ponedeljak, razne muzičke i kulturne manifestacije počeće da se održavaju već tokom vikenda. Tako će u okviru Trga otvorenog srca (Trg republike) u subotu (29. decembar) nastupiti Tribute to Abba i Tribute to Azra bendovi, a u nedelju (30. decembar) The Belgrade Dixieland Orchestra i Bojana Stamenov.

Turistička organizacija Beograda i BELEF centar najavili da će tokom vikenda i na sam dan dočeka Nove godine u centru Beograda biti održane i mnoge druge manifestacije u kojima će između ostalih grupa Ice Queen praviti skulpture od leda, pozorište Boško Buha izvoditi dečije predstave...

Slogan ovogodišnjeg dočeka  glasiće „Budi očaran, budi jedinstven, budi u Beogradu“, a grad očekuje da će prestonicu Srbije na ispraćaju 2012. godine posetiti između 10.000 i 15.000 stranaca.

Trg republike
20:00 – 20:35 Masterblastersi
20:50 – 21:30 Jelena Mihailović
21:45 – 23:00 Marčelo i Iskaz
23:15 – 00:35 Električni orgazam
00:50 – 02:00 Dejan Pejović Black and White World

Sava centar
21:00 – 22:15 Barok, molim
Lola klasik gudači
22:15 – 23:30 Klasika, molim
Camerata Serbica
Ana Sofrenović
23:30 – 00:20 Opera, molim
Camerata Serbica
00:30 – 01:30 Folklor, molim
AKUD Lola
Bilja Krstić 

 

Vlada Živanović



Komentari

  • Gravatar for eritreja boys
    eritreja boys (gost) | 11.12.2012. 00.15.50
    Dabogda bilo -44.
  • Gravatar for retronaut
    retronaut (gost) | 11.12.2012. 02.57.16
    @eritreja Ruzan i nepotreban komentar.
  • Gravatar for #retronaut
    #retronaut (gost) | 12.12.2012. 05.00.03
    sta da radi kad je navucen
  • Gravatar for Cecil B Demented
    Cecil B Demented (gost) | 31.12.2012. 22.13.12
    SRAMOTA za prestonicu kakve je izvodjace dovela. El. Orgazam je grupa vec odavno zaboravljena. U Nisu ce da nasupa Sanja Ilic & Balkanika a u Beogradu ce dastupaju grupe koje ne mogu ni spajz da napune. SRAMOTA NEVIDJENA!!!
  • Gravatar for jovana
    jovana (gost) | 01.01.2013. 05.36.38
    MARCELO i prijatelji su bili SJAJNI !!!!!!!! Srecna i NOVA godina (((((Marcelo)))):-#
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.