Popboks - BO - Ritam & Glas [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 09.03.2006. 00:00

BO

Ritam & Glas

Svaka Bojanina pesma nosi u sebi lični doživljaj spoljašnjeg ili unutrašnjeg sveta, tokova misli s kojima se u svakom trenutku možeš identifikovati, doživeti saosećanje

Marija Stojanović

Mesto: Ana 4 Pištolja
Vreme: 5. mart
Produkcija: Odličan Hrčak




U početku sam pesmama Bojane Bulatović prilazila s dozom distance, nisam osetila potrebu da se upuštam u koštac s njenom pričom. A onda sam je jednom prilikom čula uživo, u jednom beogradskom klubu, u trenutku dok sam prolazila kroz veliku ličnu emotivnu oluju. Možda je baš lični brodolom kroz koji sam netom prošla “namestio” sudbonosni susret licem u lice s Bojaninom poetskom senzibilnošću, koju, da se ne uvredi suprotni pol, samo mi žene možemo međusobno da razumemo i osetimo. Od tada njena priča ima posebno mesto u mom muzičkom kosmosu.
BO
Svaka Bojanina pesma nosi u sebi lični doživljaj spoljašnjeg ili unutrašnjeg sveta, tokova misli s kojima se u svakom trenutku možeš identifikovati, doživeti saosećanje. I to je ono što je čini posebnom, što je odvaja od stereotipa srpske scene i svaki njen nastup pretvara u ličnu emotivnu svetkovinu. Svako ko Bojaninoj muzici priđe bez predrasuda, mora ostati zadovoljan. Ima tu nečeg što je više od muzike, skoro pa prijateljsko.
I zato pomalo osećam krivicu što sam možda u jednom trenutku postupila brzopleto hladnokrvno prema nečemu što mi danas puno znači. I ne samo meni. Ono pravo malo žensko zadovoljstvo. Svaku Bojaninu svirku doživljavam i kao svoj lični praznik. Kad mi je pomogla da spoznam neke vrednosti, pređem preko odluka koje su me mučile i postanem bolja osoba.
BO
foto: Ivan Marinković
Prošlo je gotovo tri godine od Bojaninog debi albuma, koji je Kojinim produkcijskim tretmanom i lupovima DJ Ministra pomerio standarde savremene srpske diskografije. Spojio Patti Smith sa Beth Orton, Johnny Michel sa Cat Power u prepoznatljivom duhu beogradskog asfalta.
Nedeljno izdanje u kubu Ana 4 Pištolja predstavilo je Bojanu u optimističnijem maniru, vedrijem raspoloženju koje nagoveštava novi, možda i uzbudljiviji album. Njeno traganje za novim zvukom, ovog puta pojačano delom Popečitelja (Saša Furunović na basu i Rade Vulić na bubnjevima), stvorilo je izgleda dobitnu kombinaciju. Fuziju dve priče koje se nadograđuju kao po šavu.
BO
Popečiteljima je usađen “glas”, a Bojani bogatija ritam sekcija. Kompletan ugođaj za veče po meri. Kad se osećaš kao žena, emotivno ispunjena i sa osmehom na licu. Za kraj da citiram rečenicu koja najbolje opisuje Bojaninu harizmu – Bojana, tebe treba ovaj grad, baš ovakvu kakva si sad!


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji