Popboks - Bajaga prvi put u Poljskoj [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 13.02.2013. 13:44

Bajaga prvi put u Poljskoj

Osim varšavskog u aprilu, Instruktore u martu očekuje i bečki koncert

"Poljska je jedna od retkih zemalja u Evropi u kojoj do sada sticajem okolnosti nismo svirali. Kažu da je dobro interesovanje, i očekujem super koncert u Varšavi. To je lepa prilika da se konačno upoznamo sa poljskom publikom, i nadam se da ćemo tokom leta odsvirati i nekoliko festivala u Poljskoj", kaže Momčilo Bajagić Bajaga povodom nastupa u varšavskom klubu Proxima, zakazanog za 19. april.

Poljska publika je posredno upoznata sa nekim Bajaginim pesmama i to zahvaljujući kompilacijama obrada jugoslovenskih hitova Yugoton (2001) i Yugopolis II (2011). 442 do Beograda se u ovoj verziji zove Falochron i izvodi je Olaf Deriglasoff. Krzysztof Krawczyk je u saradnji sa Goranom Bregovićem obradio pesmu Moji drugovi tako što je preveo u Mój przyjacielu, dok je najsvežija obrada Macieja Malenczuka, koji je prepevao Verujem, ne verujem u Ostatnia nocka. Pesma je postala hit u Poljskoj sa preko 12 miliona Youtube pregleda.

"Žika će da se pripremi za komunikaciju sa Poljacima. On uvek uči te strane jezike. Kao što je naučio rumunski, tako će sigurno sada poljski", našao je Bajagić u članu grupe Žiki Milenkoviću aduta za nastup u klubu koji prima oko hiljadu i po ljudi.

Beogradska pop rock grupa će se predstaviti publici u Beču, svirkom u u dvorani Colosseum XXI 9. marta. "Beč dugo nismo svirali. Velika je hala u pitanju, ali pošto u Beču ima puno ljudi sa naših prostora, verujem da će biti puno", prognozira za kraj frontmen sastava.

Ispod možete čuti kako Bajagićeve pesme zvuče na poljskom jeziku.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.