Popboks - I Babe na Long Night festivalu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 18.02.2013. 13:04 · 7

I Babe na Long Night festivalu

Beogradska rock supergrupa obnoviće svoje postojanje nastupom u Domu omladine 30. marta.

Babe su se ponovo udružile na poziv organizatora ove manifestacije - koncertne agencije Long Play, a nastupom će, sticajem okolnosti, biti obeležene dve decenije od objavljivanja debija grupe Slike iz života jednog idiota. Od starih članova, beogradska publika će u akciji videti pevača i gitaristu Žiku Milenkovića, gitaristu Dejana Ilića Ilketa (Bezobrazno zeleno, Riblja čorba) i basistu Dejana Škopelju Škopija (U škripcu), dok je na bubnjarsku stolicu koja je originalno pripadala pokojnom Goranu Čavajdi Čavketu seo Goran Ljuboja Trut, nekadašnji član pratećeg benda Ramba Amadeusa i sadašnji bubnjar grupe E Play.

"Kad je stigla ponuda da se okupimo, pozvao sam Ilketa i Škopija, jer smo nas trojica u bendu od početka. Nije bilo potrebe da se međusobno ubeđujemo da li da se vratimo. Pozvali smo Truta, jer je kao faca najbliži onome što radimo. Za Long Night smo sastavili listu od 20-tak pesama, ono što mi mislimo da će publika najbolje da prihvati. Videćemo kako ćemo proći, i onda šta i kako dalje", opisuje Žika proces okupljanja članova grupe koja je prestala sa radom 2000. godine, zbog Milenkovićevih obaveza sa matičnim Bajaginim Instruktorima.

Grupa je u osam godina postojanja tokom devedesetih godina prošlog veka objavila tri LP izdanja, jednu kompilaciju i dva mini albuma. Nastala je 1992. na inicijativu Bojana Vasića, tadašnjeg basiste grupe Bezobrazno zeleno, koji je ubrzo zbog nesuglasica napustio bend i život nastavio u Južnoj Africi: "Vasa je imao vikendicu u Babama, a Ilketu je palo na pamet zbog onog Mamas And Papas - Babas end dedas", priseća se Žika nastanka imena.

"Tematiku pesama sam uvek bazirao  na najjednostavnijim stvarima koje se dešavaju mladim ljudima. Naša tri albuma imaju veseli početak, malo tužniju sredinu i najtužniji kraj. Svaka čaša meda, mora da se zalije čašom žuči. I uvek smo imali undergraund teme, iz života marginalaca. Mi smo se uvek samo sprdali sa jakima i uspešnima", otkriva Žika tajnu svog stvaralačkog procesa na mestu tekstopisca grupe, a povodom novog nastupa dodaje: "Babama je uvek bilo najvažnije da se svi dobro zabavimo, i mi i publika. Vratili smo se da to sada opet uradimo kako valja, da bude dobro raspoloženje, uz čvrstu ritam sekciju i prangijanje gitara!"

Od do sada poznatih učesnika na ovogodišnjem, trećem po redu Long Nightu, koji će biti održan 30. marta, potvrđeni su i nastupi grupa Partibrejkers, Jinx, Pozdrav Azri, Čovek bez sluha, Dječaci i Grate. Od ukupno 15 izvođača, organizatori najavljuju i jedno legendarno ime britanske scene koje će biti obelodanjeno idućeg ponedeljka. Karte se mogu kupiti u pretprodaji po ceni od 1500 dinara



Komentari

  • Gravatar for Maskarada
    Maskarada (gost) | 18.02.2013. 14.01.04
    Vule, daj Skroz ili Zoster...ili bar oboje. Bravo za Babe!
  • Gravatar for jonas the third
    jonas the third (gost) | 18.02.2013. 15.41.27
    Tko li ce biti ta legenda? Neki sredovecan rock heroj iz ranga Bazkoksa ili Gadfadersa? Svejedno, bit ce tulum.
  • Gravatar for humpf
    humpf (gost) | 19.02.2013. 02.04.36
    ovo bi sa Skopeljom i Trutom moglo da bude funky.... lepo.
  • Gravatar for posetilac
    posetilac (gost) | 19.02.2013. 14.18.27
    ZOSTER, realno, nikakao da odsviraju kao ljudi u Beogradu!
  • Gravatar for posetilac
    posetilac (gost) | 19.02.2013. 15.25.46
    SKROZ realno za ZOSTER, ali realno i ovo je vest o BABAMA. BABE se mrdaju :D
  • Gravatar for csmeuo
    csmeuo (gost) | 27.02.2013. 01.24.22
    babe su vrhčina. romantične ribe se najbolje muvaju uz integralnu verziju noći bez sna. jače nego lubenijev johambin.
  • Gravatar for cane
    cane (gost) | 27.02.2013. 10.26.25
    Mi smo se uvek samo sprdali sa jakima i uspešnima - ali ne i sa bajagom.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.