Popboks - ELEMENTAL I ISKAZ U FABRICI - Devetomartovski unisex poklon [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 10.03.2013. 13:49

ELEMENTAL I ISKAZ U FABRICI

Devetomartovski unisex poklon

Posle godinu dana, jedan od najpopularnijih regionalnih bendova, zagrebački Elemental, ponovo je boravio u Srbiji. Dan posle nastupa u beogradskom Božidarcu, post-osmomartovski poklon Remi i ekipa uručili su novosadskoj publici u SKC Fabrici, istovremeno zadajući konačni "nokaut" petom albumu "Vertigo" od koga se opraštaju na aktuelnoj turneji, najavljujući nešto sasvim novo i neočekivano.

Tamara Ciceri

Foto: Petar Mirosavljević (Elemental) i Iskaz

Mesto: SKC Fabrika, Novi Sad
Datum: 9. mart 2013.



Zadatak da zagreje publiku u Fabrici dobio je pančevački sastav Iskaz i Svedoci. Neuobičajeno za ovdašnje navike koncert je počeo na vreme, tj. bend je na stejdž izašao desetak minuta pre 22 časa. Ukratko, energična pančevačka ekipa je zadatak ispunila u potpunosti. Reperima se često može zameriti da na koncertima previše pažnje posvećuju tome kako izgovaraju svoje kompleksne tekstove, a da premalo komuniciraju s publikom. Ovoga puta, Iskazu i Svedocima se to ne može prigovoriti. Sedmorica mladih, predvođenih raspoloženim Kizom, svojim žestokim rifovima podigli su masu na noge, a u više navrata mikrofon-štafetu predavali su tvrdokornim fanovima iz prvog reda. Kiza se još jednom potvrdio i kao uporan borac protiv sistema i pozdravio Kojota, frontmena benda Eyesburn, koji je nedavno imao neprijatno iskustvo sa policijom. Vrhunac koncerta bio je posle stvari Kako sreća izgleda, kada se iz prvih redova čulo i vrištanje uz "Kizo, mi te volimo!". Kao uvod u zemljotres koji se pripremao, u poslednjoj pesmi momcima se pridružila Mirela Priselac - Remi iz Elementala i izveli su zajedničku stvar Staklena sećanja.

Nekoliko minuta pre 23h na binu novosadske Fabrike izašle su zvezde večeri. Opraštajući se od albuma Vertigo, svirali su pesme redosledom kojim su poređane na albumu - od Prirode i društva do Malene. Tokom dvočasnovog nastupa smenjivale su se pesme čvrstog stava i balade, uz stalnu pratnju 400 mladih fanova koji su Remi i ekipu pratili doslovno u svakom stihu. Ovoga puta nije bilo "prvog reda", gro publike nagurao se u prvih petnaestak redova i horski pratio bend u svakoj pesmi. Na žalost, ni ovaj koncert nije protekao bez tehničkih problema, na šta je, opet na žalost, novosadska publika nekako navikla.

Posle Malene, Remi nestala je na kratko s bine. Potom je usledio prvi bis na kome je bend odsvirao novi singl Neustrašivi koji najavljuje šesti album Elementala. Usledilo je podsećanje na nekoliko starih hitova sa albuma Male stvari i Pod pritiskom (Iz dana u dan, Male stvari, Zašto te imam...), da bi posle još jedne kratke pauze, bend odsvirao poslednji bis sa četiri numere. Nakon skoro dva sata, Elemental završava nastup novom pesmom Prokleta Ljubav.

Nakon koncerta ostalo je po malo nejasno zašto su većinu publike na koncertu činile devojke, imajući u vidu da je reč o bendu koju predvodi frontwoman Remi, dok "muške bendove" podržava masa sačinjena uglavom od jačeg pola. Bilo kako bilo, devetomartovski unisex poklon fanovima rap zvuka nije mogao biti bolji.                                                                                                                        



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji
Od istog autora

Autor trenutno nema druge tekstove.