Popboks - Ginger Baker Jazz Confusion na Nišville festivalu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 11.03.2013. 10:22

Ginger Baker Jazz Confusion na Nišville festivalu

Grupa Ginger Baker Jazz Confusion nastupiće 16. avgusta na Nišville jazz festivalu

U bendu koji predvodi bubnjar Ginger Baker sviraju još i saksofonista Pee Wee Ellis, koji je član Kuće slavnih, a svojevremeno je svirao i sa Jamesom Brownom, perkusionista Abass Dodoo i kontrabasista Alec Dankworth. Sastav je u ovoj postavi imao debi u londonskom Ronnie Scott's klubu i od tada je konstantno na turneji. Muzika ovog benda vodi se pod klasičan jazz i jazz-rock.

Ginger Baker je karijeru počeo u grupi Graham Bond Organisation. Kasnije je sa Ericom Claptonom učestvovao u formiranju grupe Cream. Potom je sa Claptonom i Steveom Winwoodom bio u sastavu Blind Faith. Tokom karijere sarađivao je sa nizom sastava među kojima su Public Image Ltd, Hawkind, Atomic Rooster...

 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.