Popboks - THEME PARK - Theme Park [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 27.03.2013. 12:31 · 3

THEME PARK

Theme Park

Zamislite da je leto, imate veliko dvorište, spremili ste gomilu koktela u visokim čašama i za odličnu žurku na otvorenom vam nedostaje samo plejlista. Srećom, Theme Park na svom debi albumu imaju bar po jednu pesmu za svaku fazu te žurke.

Senka Pajić

Ocena:
7

(Transgressive Records )


Theme Park su osnovali blizanci Miles i Marcus Haughton i njihov drugar Oscar Manthorpe, a kasnije su im se priključila još dva momka. Ne znam baš puno o njima, a možda i ne moram, jer nekad je dovoljno da te nečija muzika tera da plešeš. 

Njihovu pesmu Milk čula sam sredinom prošle godine, na preporuku jednog od servisa za strimovanje muzike. Onda sam saznala da su objavili i dva EP-ja nakon čijeg preslušavanja (i povremenog poskakivanja u dnevnoj sobi kad me niko ne gleda uz pesme sa istih) sam se upisala na listu malobrojnih koji sa nestpljenjem isčekuju debi album.

A isčekivani debi se desio krajem februara. Iako su pomalo igrali na sigurno i na album stavili čak 4 pesme koje smo čuli ranije, Theme Park su na istoimenom albumu uspeli da naprave zanimljiv skup pesmama za žurku. Od spremanja žurke (Big Dream),  đuskanja i provoda (Wax, Tonight, Two Hours), preko nešto sporijih pesama za ples (Still Life), do rasterivanja gostiju i pranja sudova (Los Chicas, Blind).

Kada su uticaji u pitanju odmah mi padaju na pamet Friendly Fires, Citizens! i Metronomy uz napomenu da su Theme Park već obrađivali Jesse Ware i Hot Chip. Zamislite sad sve ove izvođače kako prave nešto neopterećenije i opuštenije pesme uz zaista sjajne vokale i dobićete Theme Park.

Da se vratimo na početak priče. Šta ako nemate dvorište, nije leto i sami ste u kući? Nabavite debi album Theme Parka, pritisnite play i napravite sami sebi žurku.

 



Komentari

  • Gravatar for Komar
    Komar (gost) | 27.03.2013. 15.50.26
    Kako ova devojka lepo piše!
    • Gravatar for a-ha
      a-ha (gost) | 27.03.2013. 21.51.43
      mogla bi da bude pr theme parka
  • Gravatar for Aziza Jeremic
    Aziza Jeremic (gost) | 30.03.2013. 15.19.04
    fino zvuci
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Od istog autora